Namn: Lösen:

Dyk nr: 59, Röda Havet, Thistlegorm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-10-19
MAXDJUP :
27,1 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
27 grader
SIKT :
30+ meter
VISAD :
546 ggr

Då nitrox-kompressorn pajjade igår så fick alla de som dök på nitrox igår sista dyket sina nitrox-flaskor toppade. Vi andra vi fick rena nitrox-flaskor :o) En 31% blandning är ju inte heelt fel då vissa hade bara 23%.

Denna dag dyker vi bara i "par", d.v.s utforska vraket på egen hand. Även idag ser man vraket när man tittar ner från ytan, man ser även nedstigningslinor som i ett spindelnät ner mot vraket. Meningen var att Sebastian skulle dyka med oss detta dyk, men hans dator fick spel o visade helt fel siffror både vad gäller tid kvar t. deko o djup. Vi lämnade av honom vid linan innan vi själva fortsatte att utforska vraket. Vi gjorde dock en liten miss...vi dök föröver istället för akterut som var meningen. Meningen var att dyka in i aktern o titta på mannskapstoaletterna. En liten mysig tur då man måste dyka in vid relingen som i en gång o sen får man titta in i toaletterna som står i en rad av 3.

Vi dyker istället in i sjukstugan, vi dyker in i lastrummen o tittar länge o noga på allt som finns. Man riktigt känner historiken runtom en här. Jag visar gevären för Jocke med en övertydlig gest :o) T slut tar vi oss upp där vi igår dök in i vraket. Vi dyker på utsidan o runtom vraket. Man dyker helt enkelt runt o myser. De som träffade mig på dessa dyk sa att jag log med hela ansiktet :o)

Vi dyker akterut men ger upp vid 27 m, vi har 70 bar kvar i flaskorna...det är definitivt dax att ta sig mot linan.

Även ett nitroxdyk på thistlegorm tar slut, så är det. det här var det sista nitroxdyket för oss denna resa på detta vrak. Vi hittar Mickarna på linan...någon som fick ligga där lite längre än andra har jag hört...men vad gör man inte...

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Röda havet, Thistlegorm
Joakim Bergman - Röda havet, Small crack
Joakim Bergman - Röda havet, Thistlegorm