Namn: Lösen:

Dyk nr: 61, Röda Havet, Small Crack


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-10-19
MAXDJUP :
20 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
27 grader
SIKT :
30+ meter
VISAD :
499 ggr

Lite halvdeppig över att Thistlegormdyken är över för denna resa, men ändå nyfiket uppspelt över vad som ska komma i de övriga dyken far vi vidare t. Small Crack, enl. guiden Sami är det här en av hans favoritfärger o han gör dyket för sin egen skull iom att han älskar stället. Vi dyker i samma grupper som tidigare och blir utskjutsadet t. utsidan av revet med zodiaken (vi ska börja en bit bortåt revet o sen dyka in i en spricka mellan...därav namnet på dykstället). Låter ju lovande o ser jättemysigt ut på kartan. Dock kan strömmarna gå lite olika här...men vi är ju grupp 2 så vi borde ju bli avdumpade på rätt ställe...tycker man.

Dessvärre blir båda grupperna dumpade på samma ställe o vi får ett dyk i KRAFTIG motströms. Vant rullar man ur båten o påbörjar dyket när alla är i. I början hinner man njuta av den vakra naturen o alla fiskar, 4 blue spotted stingrays ser vi. En stor muräna, massor av clownfiskar. T slut orkar man inte titta elr lägga märke t. allt vackert, man är bara småsur o andfådd o sur för att man flåsar upp luften.

Efter ett bra tag når vi sprickan o där är det hur vackert som helst, inte riktigt lika strömt men fortf. motströms. Vi härdar ut en stund just pga att det är så fint, stoora mjukoraller som ser ut som huvuden, o solen glittrar ner så vackert i vattnet ner mot sandbotten. Ungefär i mitten av sprickan passar vi på att gå upp då vi ser att zodiaken hämtar upp Johan o Johan (inte Johan W). De är lika trötta o smågriniga de.

En efter en blir upphämtad o alla är andfådda o smågriniga över motionspasset vi blev utsatta för *haha* Så synd att strömmarna ska få förstöra ett så annars vackert dyk :o( Nu bär det av mot Sharm igen, vi ska få Nitrox-kompressorn lagad.

Medan de andra gör sitt nattdyk på The Tempel sitter jag uppe på soldäck o tittar efter lamporna. Personalen de fixar kompressorn tillsammans med någon som kommit m båt för att fixa den.

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Röda havet, Thistlegorm
Joakim Bergman - Röda havet, Small crack
Joakim Bergman - Röda havet, Thistlegorm