Namn: Lösen:

Dyk nr: 51, Anclitas, Jardines de la Reina, Kuba


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2006-02-26
MAXDJUP :
18 meter
DYKTID :
63 minuter
VATTENTEMP :
26 grader
SIKT :
40 meter
VISAD :
378 ggr

Ser med spänning fram mot det här dyket. Glider ner i det klara halvljumma vattnet återigen med en 10 L alu och + 2 kilo (Ska det bli sånt här mekande hela resan ??) och kommer ner vid en vägg som går ner till en helt vit platt sandbotten. Planen är att göra ett driftdive och bli uppplockade av båten där vi kommer upp - sånt gillar jag. Det är bara det att det inte någon som helst ström i vattnet så det är simning som gäller, Booooooooring !!!

Vi glider fram längs det mycket vackra revet och koraller i topptrim men jag simmar mest och tittar utåt över den vita sanden och spanar efter stora djur. Märkt efter det förra dykets upplevelse är det bara broskfisk som gäller.

Hela dyket känns dock mest som en lång pina då det inte finns något att se trots att jag spanar efter både haj i det blå och och rockor i den vita sanden.
Sista 10 minutrarna börjar jag inse att det är ett revdyk som gäller och börjar istället titta på de vackra korallerna och se om jag kan hitta åtminstone en sjöhäst eller frogfish men ingenting kommer för mina ögon.

En stor fet grön muräna och en langust är det som väcker någon form av uppmärksamhet och dyket avslutas med ett säkerhetsstopp på 5 meter där vi ligger och glor ner i korallerna i hopp om att få se något spektakulärt.
60 bar kvar efter dyket och SD 1 i loggboken (ShitDive 1).

Näe, inget mer sånt här utan mer brosk !!!! Men det är ändå lite kul att dyka !!