Namn: Lösen:

Dyk nr: 62, Röda Havet, Shark Yolanda Reef


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-10-20
MAXDJUP :
28,4 meter
DYKTID :
33 minuter
VATTENTEMP :
27 grader
SIKT :
30+ meter
VISAD :
460 ggr

Glada i hågen o med Nitrox i flarran igen är det dax för ytterligare ett dyk på Shark o Yolanda reef. Sist vi var där så blev det ju mer som ett avvägningsdyk. Man hoppas ju på att vi ska bli avsläppta närmare vraklämningarna...men icke sa nicke. Först var det planerat att vi skulle bli avdumpade ÄNNU längre bort, men strömmarna ville annat.

Tror vi bli avsläppta ungefär på samma ställe som sist, vi hoppar alla i o gör ok-tecken innan vi beger oss ner under ytan. Det är en härlig medströms man flyter med o är glad o tittar på allt, mycket lugnare än sist här kan jag säga. Men snart möts vi av en enorm motström, trött o uppgiven skakar jag på huvet o tänker "NÄE inte ett till motströmsdyk igen". Jocke o Sebastian tycker nog synd om mig, jag kämpar o paddlar på med både armar o ben. En av dem tar tag i armen, den andra puttar på i rumpan :o) Sebastian ger snart upp, herre gud, de har ju fullt upp med sig själva att ta sig fram...inte behöver jag hjälp inte...det är bara envist att paddla på.

Vi kommer t. vrakdelarna o jag o Jocke dyker över t. andra sidan med strömmen i sidan ...vi vänder precis när vi kommit fram då vi ser de andra på andra sidan...utefter botten glider o kämpar vi fram t. de andra (Jocke drar mig i armen för att hjälpa mig). Vi dyker i utefter revet o sen genar vi över t. andra sidan, parerar så vi hamnar rätt då vi har strömmen i sidan nu. På andra sidan är det lugn, på botten ser vi en grotta som ser jättemysig ut, men vi är nu på väg uppåt o mot uppstigningsplatsen.

Trots alla strömmar var det iaf kul att få se lämningarna o slutet av dyket var väldigt mysigt. Jag har dock väldans dåligt samvete för att mina parkamrater hjälpte mig o fick på köpet ont i huvudet o ångest själva :o(

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Röda havet, Gordons reef
Joakim Bergman - Röda havet, Shark observatory
Joakim Bergman - Röda havet, Yolanda reef