Namn: Lösen:

Dyk nr: 52, Pius, Jardines de la Reina, Kuba


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2006-02-26
MAXDJUP :
22 meter
DYKTID :
66 minuter
VATTENTEMP :
26 grader
SIKT :
40 meter
VISAD :
417 ggr

Återigen ett revdyk, synd....., nåja nu har vi i alla fall fått reda på innan dyket att här ser man inga hajar. Bara att ta span på revet och dess mindre innvånare alltså. Platsen påminner precis om tidigare revdyk och den platta sandbotten reflekterar ljuset på ett alldeles sagolikt sätt i eftermiddagssolen.

Simmar ut till några av de stora korallblock som skymtar en bit bort för att möjligt hitta något kul men icke. Koraller, koraller koraller och ingenting som sticker ut, några muränor, diverse blandad fisk och ett par languster är allt jag minns efteråt och SD 2 (ShitDive) är på väg att noteras i loggboken. Hittar dock ett par nakensnäckor och en liten flamingotonguesnigel samt några roliga arrowcrabs i en mycket udda anemon som jag aldrig tidigare sett - självklart gör sig ångesten över att inte ha någon kamera tillhands påmind så även om dessa små raringar förgyller dyket lite grand så blir det till sist i alla fall ett SD noterat.

Säkerhetsstoppet vänder dock upplevelsen då jag upptäcker stora mängder sailfinblennies som om varandra drar upp och ner ur sina små hål i botten, först rakt upp ca 25 cm där de spelar med vibrerande kroppar och utsträckta segelfenor för att sedan snabbt dyka tillbaka i sina hål som om att de tänker ooops vad gör jag här ute ??, vilket skådespel !!


Mitt bland alla hannar simmar små vita honor och väljer och vrakar för att hitta den mest imponerande för att främja artens fortlevnad med.
Nu vet jag var man ska leta efter dem också. Klar förbättring av dyket och efter 10 minuters dumstirrande på dessa småttingar så får nu dyket i alla fall godkänt. 70 bar kvar - nattdyk nästa ?? Blir nog så, det är ju kul att dyka !!

Bilder på www.sportdykare.se