Namn: Lösen:

Dyk nr: 56, El Galleon Jardines de la Reina, Kuba


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2006-02-27
MAXDJUP :
25 meter
DYKTID :
65 minuter
VATTENTEMP :
26 grader
SIKT :
40 meter
VISAD :
292 ggr

Jag är redo, ringbrynjan är mentalt påklistrad, sharkpoden sitter i huvudet, hajburen har jag under armen och det är dags för dyk - Det är då det kommer - No sharks here, very unusual....!

Suck, allt mental uppladdning nerspolad i havet. Platsen El Galleon består av en klippvägg och vit sand nere på 25 meter, känns som jag gjort det här förr, resterna av en fiskebåt ligger hopplöst sönderrostad nere på botten inklämd mellan revet och ett stort korallklätt klippblock.

Alla simmar in där i ravinen medan jag simmar ut över sandbotten, Jag är säker på att det åtminstone ligger en fet stingrocka ute vid den stora klippan som skymtar i diset ca 40 meter bort.
Jag kommer dit och jag kikar under överhänget men ingenting och heller ingenting i sanden runt omkring.

Jag simmar tillbaka, känslan efter förra dyket sitter i och vi är faktiskt bara ett par- trehundra meter bort. Jag vrider på huvudet, simmar på rygg, spanar hela tiden, musiken till Jaws spelar i huvudet men näe, ingenting.
Glider upp på revväggen och kollar efter små roliga räkor och krabbor istället, kanske en sjöhäst står på dagordningen näe, inte ens det.
Nere på botten ser jag en liten havsaborre på 40 cm som ligger helt still, jag simmar ner och kommer ner framifrån och just då - one of these kodak-moments - man jag har ingen kamera....

Aborren spänner ut sitt gap till absoluta bristningsgränsen och där inne ser jag klart och tydligt ett par putsarräkor springa omkring och borsta tänderna och gälarna innifrån, jag ligger bara en knapp meter rakt framför så jag ser nästan varje rörelse räkorna gör, Jag gråter blod över att inte kunna ta den här bilden,
nåja det är nu jag bestämmer mig, jag åker nästa år igen och då !!

Resten av dyket fördrivs med att stirra ut i det blå - längtar lite trots allt
efter att få se hajen komm glidande, men tittar även på muränor och languster
och flera roliga putsarräkor på revet.
OK Dyk men nu när man fått blodad tand på brosk så räcker det inte riktigt till.
kliver upp med 90 bar kvar och Ja ett bra dyk trots allt och kul !!

Bilder på www.sportdykare.se