Namn: Lösen:

Dyk nr: 78, Thistlegorm, HELT ENSAMMA!


DYKARE :
PARKAMRAT :
Emma och Mattias  
DATUM :
2007-10-24
MAXDJUP :
28,4 meter
DYKTID :
67 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
VISAD :
442 ggr

Vi var helt ensamma på Thistlegorm. Bara vi tre. Det är en dykares dröm.
Mitt bästa dyk, någonsin.

Emma fick låna ett andra steg av Jesper och vi kunde med ungefär två timmars försening komma ner på vraket. Det första som hände när vi kom ner på vraket är att jag hittar det förlorade andrasteget. Det ledde till allmän glädjeyra och kramkalas.

Resten av dyket var obeskrivbart bra. Det kändes verkligen som att man kunde se historien och allt kändes lite levande och väldigt nära. Thistlegorm är ett av världens bästa andravärdkrigsmuseum.

Vädret gjorde att väldigt få dagsbåtar vågade sig ut, de som väl kom hoppade ner i vattnet samtidigt som alla dykare från de ankrade liveaboardbåtarna som låg där. När alla kom upp hoppade vi ner vilket ledde till att vi var helt ensamma.

Det enda som var fel med dyket var att min dator och jag var ovänner om hur decot skulle utformas. Den ville att jag skulle deca 2min på 15m och 4min på 3m. Men jag valde att göra
15m 2min
12m 1min
9m 2min
6m 4min
3m 2min

Vågorna gjorde det omöjligt att ligga kvar på tre meter vilket gjorde att jag gick upp. Då satte sig datorn i Error-läget för resten av veckan.

Parkamraters loggar:
Mattias Bååth - Kimon M, Abu Nuhas, Red Sea
Mattias Bååth - Thistlegorm
Mattias Bååth - Thistlegorm
Mattias Bååth - Thistlegorm