Namn: Lösen:

Dyk nr: 69, Kolsva fältspatgruva


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-10-27
MAXDJUP :
23,8 meter
DYKTID :
41 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
2-9 meter
VISAD :
651 ggr

säsongsavslutningsutfärd m. EDC...skattjakt :o)

Alla anländer t. det höstiga mulna Kolsva, alla väldigt peppade o glada. Kul o träffa alla efter Röda Havet resan, både de som va med på resan och de som inte var med. Vi har barnen med oss idag, vi har ju haft barnvakt i en hel vecka så idag ville vi vara med dem hade vi tänkt. Micke C. hade erbjudit sig redan igår att vara barnvakt medan vi dyker o det är supersnällt!!!

Första grenen idag är skattjakt, vi ska plocka "guldstenar" (gulmålade stenar) och vi alla måste gå i samtidigt förstås.

Vi fixar o donar med utrustning o dräkter o får en massa hjälp av Micke C o Danne (som anordnat allt tidig morgon denna dag) som inte ska dyka nu.

Vi hoppar i och vinkar åt våra prinsessor som är kvar på land med Micke C o Danne. Det känns bra och tryggt att lämna dem kvar med dem.

Stoppar ner ansiktet under vattnet...det är friskt o ganska mörkt o dålig sikt iom att vi alla går ner samtidigt (ca 15 dykare). Man har inte riktigt koll på avvägning med torrdräkt o tryckutjämningen krånglar ordentligt, det vill inte alls gå lika bra som det gått i RH men men. Det känns ändå skönt att vara under ytan hemma i Sverige, kallt o mörk elr inte :o)

Både jag och Jocke hittar 5 stenar var nästan med detsamma när vi kommit ner en bit :o) LYCKA. Känns lite extra kul att dyka runt och leta efter stenar, att liksom ha ett mål med dykningen mer än dykningen i sig. Lyser runt med Connys lampa i alla skrymslen o vrår vi kan hitta, men vi går inte så djupt så mycket iom att jag får ont i öronen/näsan...

T. slut ger vi upp när jag är så kall om händerna att jag känner att jag bara MÅSTE upp, men då har vi iaf varit nere ca 35 min.

Vi gör säkstopp och går upp. Jag gläds över hur lätt det är att dyka i ett brott, inga strömmar, inga vågor utan bara stilla vatten och hyffsat bra sikt. Jag gillar Kolsva!!! Jag älskar att dyka i Sverige, det är jag glad över. Det går ju inte på något sätt att jämföra med t.ex. Röda havet!!!

När vi bryter ytan möts vi av en riktig välkomstkommité, tjejerna ropar "hej mamma, hej pappa" överlyckligt. Luften är höstig och mysig, man tar av sig utrustning o dräkt o kryper ner i mysig tröja, mössa o vantar o häller upp lite varm choklad o minglar runt bland de andra dykarna.

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Kolsva, Fältspatsgruva
Joakim Bergman - Kolsva, Fältspatsgruva