Namn: Lösen:

Dyk nr: 70, Kolsva fältspatgruva


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-10-27
MAXDJUP :
19 meter
DYKTID :
34 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
2-9 meter
VISAD :
582 ggr

Säsongsavslutningsutfärd m. EDC - tipspromenad

efter ett tag anländer Pia, Mattias o Larsson med grilltillbehör. Här ska fixas brasa och grillas korv. Men, först ska allas guldstenar räknas och så ska det ju bli prisutdelning där ALLA dykare får pris :o) Såna tävlingar gillar vi. De som vunnit får välja pris först och sen går det i turordning. Jag o Jocke väljer en termosmugg o en typ letherman, mycket nöjda med våra 10 stenar.

Vi grillar, pratar o fixar med brasan. En sån jättetrevlig stämning bland alla, jättemysigt. Barnen är på sitt allra bästa humör (Jasmine är lite däven men ändå glad) o springer runt bland alla o pratar o busar.

Nu är det då dax för gren 2 och även detta dyk har vi fått barnvakt av Micke C, Danne, Pia o Mattias som alla stannar kvar på ytan. Gissa om det gör oss glada!!! Jocke har i gengäld erbjudit sig att samla upp alla tipspromenadsfrågor.

Det känns inte alls lika kallt detta dyk och det känns allmänt jättemysigt detta dyk. Jag är snabb med att tryckutjämna fort när vi går ner. Jag hittar avvägning fort o njuter av att bara glida fram i vattnet, stanna och svara på frågorna (som Jocke samlar upp bakom mig, jag kollar med täta mellanrum om det känns ok för honom elr om han behöver hjälp att t.ex. bära dem).

Vi samlar ihop alla och tar dem lite grundare där vi lämnar dem innan vi beger oss iväg på en liten dyksväng. Känns lite sisådär med mörkret, iom att det är mulet ute är det extra mörkt i brottet, man är inte riiktigt van än igen vid det...men snart är man det igen :o)

Vi dyker utmed vita linan som är dragen (där även frågorna var utsatta efter en bit), viker av lite djupare efter klippväggen...t. slut vänder vi tbax o det är jag glad över, jag fryser nu rejält om händerna, nästan så det gör ont.

Vi hämtar alla frågelappar och gör säkstopp (känner mig här lite lätt i fötterna och försöker tömma dräkten på luft men t. slut hittar jag avvägningen o lugnet) och går upp och hämtar sista frågan + decobojjen på vägen upp. Vi möts än en gång av värsta välkomstkommitten :o).

Jag myser av allt skruvande och fixande som faktiskt är en rätt stor del av dykningen här hemma i Sverige. Man går runt i stora mysiga tröjan, mössa och vantar och fixar, donar o småpratar med alla. Tjejerna har fått choklad o har nog haft allmänt kul med våra barnvakter.

Pia rättar svaren och så är det prisutdelning. Jag väljer ännu en gång en fin termosmugg (så vi har varsin) då de är helt suveräna, Jocke väljer en ståltermos (det går åt mycket sånt nu iom dykning o barnen).

Vet inte hur många ggr vi tackar för en jättemysig dag!!!

Vill sist men inte minst tacka våra dykvänner som var så otroligt vänliga o snälla o gulliga som tog hand om våra 2 små så vi fick dyka tillsammans!!!

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Kolsva, Fältspatsgruva
Joakim Bergman - Kolsva, Fältspatsgruva