Namn: Lösen:

Dyk nr: 77, Mios Kon, Kri Island, Papua Barat, Indonesien


DYKARE :
PARKAMRAT :
Kameran  
DATUM :
2006-11-27
MAXDJUP :
27 meter
DYKTID :
82 minuter
VATTENTEMP :
28 grader
SIKT :
40 meter
VISAD :
346 ggr

Efter lite sol på min husbrygga och försök till reparation av kameran är jag nu på väg till en ny dykplats som ligger mitt i havet. Vi ska dyka på ett hörn av revet där strömmen kommer in och det ska vara mycket fisk. Mmmmm strömt härligt.........NOT !!!! - lite småsur hoppar jag ner i plurret och det blåa vattnet. Nitrox 33 i flaskan 25 meter och jag ser fortfarande inte botten hrmm........... Kanske ska börja fundera på avvägning snart.........

Nåja följer Niksons riktning (han ligger 10 meter längre ner än vad jag gör) och ja titta där ett svart moln av fusilier (fiskar) uppenbarar sig i diset och ja då borde ju revet ligga där. Glider med strömmen in mot revet och vi ska nu sick-sacka fram och tillbaka ute på hörnet där strömmen delar sig och revet myllrar av mest liv. Jättenice så länge man simmar med strömmen men sen ska man vända och simma ut på spetsen och glida över på andra sidan är det tänkt. Dvs mot strömmen hela tiden........, Kameran hänger jag fast i BCDn och ligger mest och beundrar den otroliga mängd fisk som är här.

Baracudastim, Jacks, Wobbegonger - kunde inte hålla mig från att pilla lite på stjärfenan på en av dem cheeez vad snabba de är på att vända......*svälj*, Fusiliers, stingrockor, små revhajar, Snappers, Sweetlips, Kirurgfiskar, Groupers, Clownfiskar, Frökenfiskar, puffers, blennies, gobies, dragonets, drakfiskar, skorpionfiskar, pipefish, anthias, dottybacks, kejsarfiskar, fjärilsfiskar, pygmeseahorses, tryckarfiskar, tonfisk, sköldpaddor och koraller i färger och former och kondition som saknar ord.

Naturligtvis svampdjur och kräftdjur och massor av vackra hårstjärnor pryder revet liksom fantastiska mjukkoraller i främst rött, orange och lila.
Fluffar runt en timme och försöker fota lite clownfisk och tycker att det är rätt nice-igt jämfört med att sitta på kontoret hemma men strömmen gör att jag ledsnar och jag och ett par till tecknar att vi sk*ter i det här och driver upp över revet i strömmen.

Uppe på grunt vatten 1-10 meters djup är sikten tyvärr rätt usel, kanske 5-6 meter som mest men stora stim med fisk och allehanda småfisk virvlar runt mellen revets skrymslen och vrår. En liten vitspetsad revhaj glider rakt emot mig men den viker åt sidan när den stora feta svensken inte väjer för honom. Vattnet uppe i ytan är varmt, 30 grader men känns om 35. Efter 15 minuters drift ömsom snabbt ömsom sakta eller liggande bakom ett korallblock och titta på något kul så bryter vi dyket. Släpandet på kameran kostar på luftförbrukningen. 10 bar kvar när jag går upp. Riggar av dräkten och sätter mig att lapa lite sol på min solblekta kropp medan båten tar oss in de 10 minutrarna mot en god lunch. Det är kul att dyka !!