Namn: Lösen:

Dyk nr: 78, Surgeon fish slope, Kri Island, Papua Barat, Indo.


DYKARE :
PARKAMRAT :
Kameran  
DATUM :
2006-11-27
MAXDJUP :
25 meter
DYKTID :
79 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
SIKT :
40 meter
VISAD :
313 ggr

Efter en lunch bestående av Ris, fisk, grönsaker och kyckling (Veckan skulle visa att detta var vad som serverades till lunch och middag om än i olika och mycket goda former), var det efter en powernap dags för dyk nummer 3 idag.

Som namnet antyder borde det finnas kirurgfiskar här och jodå det fanns det. De vackra segelfenskirurgerna är mina favvisar förutom möjligen dorisarna men doris var inte här idag.
Enormt mycket fisk igen, rejält strömt men jag hade planerat för vidvinkelfoto den här gången så strömmen var mer accepterad. Visade sig dock att fokusringen släppt ur sitt läge så något fotande blev det inte den här gången heller. Ska lägga ner allt vad fotgraferande heter och ägna mig åt att dyka och dricka öl i stället. I alla fall två saker jag kan

Återigen ett vackert lite mindre sluttande rev med många sandpartier där garden eels i mängder jag aldrifgförr sett och dessutom tre !!! olika arter tillsammans. Wobbegonger igen, såååå fula och häftiga men jag undvek att dra dem i svansen den här gången. Flera roliga nakensnäckor men tyvärr bara såna jag sett förr, dock mycket spår av snigelsex på revet och såg flera som kladdade på varandra utan att genera sig för oss dykare.

Mjukkoraller i fantastiska färger, lila verkar vara en gångbar färg men jag gillar nog de stora röda med vitt fluff bäst. De största var ca 2,5 meter höga och det fanns tillräckligt för att stoppa ett par kuddar med. Hårstjärnor pryder revet och massor av svampdjur i allsköns färg och form.
Samma mängd fisk som tidigare dyk dvs alla sorter man kan tänka sig. Gillar de små gobisarna som bor i sanden och håller vakt åt sina pistolräkor. Kan ligga länge och titta på dem . Tyvärr återigen dålig sikt på grunt vatten och när vi kommer upp har vi drivit tvärs över revet och gruppen är spridd över ett ganska stort område

Dyket avslutas med att efter uppgång snabbt slita av sig våtdräkten och hoppa i plurret för att rensa kroppen på restprodukter. Bäst att komma hem snabbt och fylla på vätskeförrådet med den lokala ölen Bintang (Bintang jatu = Tid för Bintang). En dusch = skopa och bräckvatten blir också skönt !, Det är kul att dyka !!