Namn: Lösen:

Dyk nr: 84, Mike''s point, Kri Island, Papua Barat, Indonesien


DYKARE :
PARKAMRAT :
Kameran  
DATUM :
2006-11-29
MAXDJUP :
27 meter
DYKTID :
84 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
SIKT :
35 meter
VISAD :
347 ggr

En rejäl powernap efter lunch och det skaver på ryggen...... solen har tagit rätt bra men det ska nog funka ....
Vi tar en tur över till Mike´s Point som var så otroligt bra sist. Inställd på Pygmee Seahorse igen och när jag rullar i spat så är det så strömt så jag får spel. Simma som en tok för att komma ner bakom revkanten där det redan ligger 5 personer och trycker, jag får nästan inte plats........mumlar något på något obegripligt språk om solodykning och gruppdykning men efter en stund löser det upp sig lite.

Simmar under överhänget som vi körde sist men den här gången åt andra hållet. Får tag på mina små Crabeyed Gobies (Twinspot) igen och några vackra gröna koraller och självklart hälsar jag på mina små krabbor som ligger inne i sjöpennorna

Korallerna är lika vackra som jag minns dem men det enda jag väntar på är att komma fram till Pygmesjöhästarna. Har inte med mig kameran för jag orkar inte släpa på den när det är strömt och det bara strular hela tiden. Men när vi kommer fram till den lilla denisen (Döpt efter Denise Tackett) så hittar vi båda två på en gång, man börjar lära sig lite i alla fall , och precis bredvid ligger det naturligtvis en ghost pipefish av modell som jag inte sett förr, tror den kallas rough snout ghost pipefish Solenostomus paegnius.

Häftig som ett litet troll och jag kvittrar nöjt av att få se den sorten - nu har jag bara halimeda + kanske några oupptäckta arter kvar av spökisarna. Ligger länge och tittar på den för att sen gå upp till bargibantin och hjälpa Pasi att få en bild på den så att huvudet tittar åt rätt håll.

Simmar efter en stund några meter till och hittar där en tredje sort, den lilla ponthoi, cheez tre pygmees på ett dyk och det lär finnas 5 arter till i det här området !!!!

Glider vidare och tittar på lite nakensnäckor av olika sorter. Många spår av nakensnäckssnusk på revet också. Hittar äggsamlingar i både, vitt, orange, gul och rött. Glider sen när det är dags för säkerhetsstopp upp och förbi en ful korallträdgård där det bara växer Acropora modell Staghorn som är snabbväxande och bara ser ut som fula skelett, här har det bevisligen slagits sönder tidigare när dessa finns, för de tar verkligen över. Avslutar med en liten igelkottsfisk som ska förbi mig men inte fattar att den kan simma runt utan ska simma där jag simmar och till slut så är jag så gentil att jag flyttar mig uppåt så den kan komma iväg och göra vad den nu hade så bråttom till.

Lite mycket dyka på led, passar inte mig riktigt men trevligt dyk med många små roliga saker att titta på. På frågan om jag ska nattdyka när vi kommer upp är svaret självklart - mina favoritnattdyk är över några öl i restaurangen, den sorten gillar jag skarpt !!
Har man ingen lampa så är de dyken så goda som något annat, Det är kul att dyka !