Namn: Lösen:

Dyk nr: 86, Sorido Wall, Kri Island, Papua Barat, Indonesien


DYKARE :
PARKAMRAT :
Kameran  
DATUM :
2006-11-30
MAXDJUP :
26 meter
DYKTID :
81 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
SIKT :
40 meter
VISAD :
362 ggr

Ett dyk till på Sorido Wall, inte fel med tanke på hur oerhört bra det förra dyket var. Vi glider ner längs väggen och jag lämnarde övriga för att komma ner i grottan med glasfisk. Simmar in i den och sätter mig ganska länge på 25 meters djup och fotar det fantastiska stim som rör sig här. De andra dykarna glider förbi utan att notera att jag sitter där och när de sedan en stund tillbaka simmat vidare så bestämmer jag mig för att fortsätta jag med. En stort stim med spadefish kommer glidande mot mig.
Strömmen är inte lika stark idag så jag simmar lite med fiskarna och lämnar dem sedan när de vänder ut mot blått vatten.
Förbi mig kommer ett par sköldpaddor som parar sig eller ja hannen ligger i alla fall och försöker komma till men huruvida han lyckas vet jag inte för honan verkar måttligt intresserad och ser mest ut att försöka skaka av sig sin pilska följeslagare. En vitspetsad revhaj glider förbi under mig och överallt är det som tidigare så kopiöst mycket fisk av alla sorter att man inte vet var man ska titta.

Hittar ett par Barthels dragonet som också verkar vara i fortplantningstagen för hannen spelar med sin fena hela tiden och den lilla honan drar i alla fall inte iväg utan ligger i alla fall kvar och verkar väl i alla fall lite intresserad.
När vi kommer ut runt hörnet är det knappt märkbar ström och jag roar mig nu med att titta på små xenokrabbor och räkor på alla de whipcoralls som står här och vajar.
När vi kommer ut på revplatån mot slutet av dyket så är inget av de enorma stim som var här igår kvar för strömmen är i stort sett obefintlig så då var det inte bra att vara här längre tydligen.

Strömt vatten = mycket fisk men dåligt för foto, Lite ström = lite fisk också dåligt för foto för fiskarna är borta......... trist kombination men det vinns så mycket annat roligt att se så jag är nöjd ändå.
Blir lite förvånad då alla blir hysteriskt rädda för en Giant Triggerfish som patrullerar revet men den verkar inte vara i parningstagen så då är de ju snälla även om de ser riktigt elaka ut..........

Uppe i båten efter dyket är det återigen dags att kasta av sig dräkten och simma en liten bit bort
Sen åker vi tillbaka till resorten där det väntas lunch och jo idag också, ris, grönsaker, fisk och kyckling. Börjar bli lite förutsägbart men det är gott och efter lunch hinner jag med en låååång powernap, Det är kul att dyka !!