Namn: Lösen:

Dyk nr: 111, Five Seas, Jardines de la Reina, Kuba


DYKARE :
PARKAMRAT :
Ingen jag vill kännas vid mer  
DATUM :
2007-04-10
MAXDJUP :
21 meter
DYKTID :
77 minuter
VISAD :
452 ggr

Det här dyket skulle inte bli ett typiskt hajdyk, vilket kändes nästan befriande som omväxlande även om jag visst saknade dem. Vi gick ner längs revväggen och kom ner på vit sandbotten där det låg ett antal stora klippblock utströdda och man kunde simma lite slalom bland dem men sen gick vi in mot revkanten. När jag kom runt ett hörn på revet så såg jag det som kalllades grottan och började simma in. Stort överhäng kanske var mer korrekt men jag kunde komma längre och längre in under revet, gissar på knappt 15 meter in sedan var det stopp då det var så pass grunt att jag knappt kunde röra mig utan att fastna. Massor av svampdjur som hängde från taket, några små maskar som krälade i bottenslammet och flera gobisar med räkor. När jag lyst in en bit så kunde jag se åtminstone 6-7 meter in men där inne var det i alla fall stopp så det kändes som jag inte missade något av att inte komma in i alla fall

Hittade ett vackert snäckskal som jag tog med mig ut. När jag tittade bakåt var det som om ingen varit där, klar och fin sikt och flera som simmade efter mig. När jag kommit ut ur "grottan" och vände mig om igen var det som om ett mudderverk hade dragit fram efter de andra. Någon skötte inte fenorna så bra i alla fall
Gav snäckan i present till min buddie som tittade på den och sen fick jag ta den i min västficka resten av dyket då hon inte hade någon.
Vi simmade vidare längs revet och där framme låg "vraket" - eller ja resterna av det är nog mer korrekt. Lite förvriden metallskrot och ett par betongblock som varit ballast. Inte så mycket att se men som alternativ till reven så var det några minuters underhållning. En liten putsarräcka satt och spretade med antennerna i det som tidigare varit en motor och flera småfiskar tramsade runt och letade mat eller partners.

Simmar vidare och går upp på topprevet där jag hittar massor av flamingo-tongue-snäckor och ett par drumfish. Ligger annars mest och njuter av lugnet men efter en dryg timme känner jag att det är dags att gå upp då det är dags att kasta av sig våtdräkten.
Ett lugnt och behagligt dyk, det är kul att dyka !!