Namn: Lösen:

Dyk nr: 315, Båtsmans brygga, Saltsjöbaden


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-10-30
MAXDJUP :
21,6 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
455 ggr

Efter helgens äventyr med 'oförklarliga' lamphaverier och luftslut så bestämd vi oss för att vi behöver öva för att ha en rimlig chans att överleva nästa kursdyk med Peter S.
Som ersättare för Karsten fick vi med Andreas.

Eftersom min dykomobil (Volvon) strular så hämtade Mika mina prylar kvällen innan, och det bestämdes att vi skulle träffas inne på OT innan dyket för att fylla luft och bestämma dykmål. När jag kom dit strax innan utsatt tid så hade Mika redan fixat luft i mina flaskor, så det återstod bara att analysera vad det blev för mix (hade en hel del Nitrox kvar i flaskorna sedan helgen).

När allt var klart och vi lastat in paketen i Mikas bil, begav vi oss iväg mot Saltsjöbaden.
Eftersom det var mitt i västa rusningstrafiken (varför heter det rusningstrafik när det går så långsamt?) så zick-zackade vi oss fram på stadens bakgator för att undvika att fastna allt för mycket i trafiken. Det gick förvånansvärt bra, så efter inte allt för lång tid så var vi ute ur stan.

Vi passade på att stanna till på en bensinmack för att införskaffa lite mackor och dricka. När vi skulle hoppa in i bilen så inser jag att jag glömt min ryggsäck med HID:en på OT.

Väl framme vid Båtmansbrygga så tog vi på oss alla prylarna (jag hängde på mig två backup-lampor och körde med Clas-Ohlson lampan som primär...).

Övningsdyk 1.
Vi började med 'pre dive procedures' med S-drill och V-drill (gick inte så bra som i helgen), därefter bestämdes det att vi skulle simma ner till 18-20m och skicka upp en boj för att sedan göra en mini-deco uppstigning.
Andreas gick som 1:a, jag som 2:a och Mika som 3:a. Mika skulle sköta deco-stoppen, och jag skulle sköta bojen.
Väl på rätt djup så riggade jag spool och boj, och skickade upp den (det gick ganska bra), sedan började vi vårat 'deco'.
Det gick bättre denna gången än i helgen.

AVG 8.5m
EANx 25%
SAC 15.6l/min
Sikt 1-3m
Temperatur +8 grader

Parkamraters loggar:
Andreas Brodow - Båtmans brygga, Saltsjöbaden
Andreas Brodow - Båtmans brygga, Saltsjöbaden