Namn: Lösen:

Dyk nr: 149, Kornö Föl


DYKARE :
PARKAMRAT :
Borg  
DATUM :
2007-07-14
MAXDJUP :
29 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
17 grader
SIKT :
20 meter
VISAD :
452 ggr

Efter gårdagens igen lite blöta fest med gamla minnen från Robert Gustavsson där Dan och jag suttit uppe och asgarvat halva natten så var det nu efter en god frukost eller ja det blev inte så mycket då det var frozen yoghurt som gällde men ett par mackor och lite juice dags för båtutfärd till Kornö Föl

10 synnerligen välartade dykare eller ja nio då om jag räknar bort mig själv tar plats på båten och efter ca 15 minuter är vi framme vid dykplatsen där vi blir släppta på grunt vatten. Fick simma i flera minuter innan vi kom ut på väggen där det fanns något skoj och sikten blev bra.
Inne på det grunda så hittar vi i och för sig en ål direkt men den drog som en avlöning på en fredag kväll så inget fotande där inte.
Malin fladdrade sen runt som en liten uggla över oss andra för att se att vi skötte oss, förstår inte var hon fick idén från att vi skulle vara besvärliga .
Borg letade fotoobjekt till mig och Jonas fotade också. Sikten vid väggen var jättefin och suget att komma längre ner än di trettio vi fått som max var stooooor
Massor av fina koraller men mycket glest med fisk, skrämmande glest tyckte jag då detta inte var det västkusten jag mindes från förr. Börjar istället sondera klippväggen och hittar en maskeringskrabba. Eh eller inte en föresten , tiotals eller näe hundratals kan jag nog säga, flera av dem har roliga grejer i pannan som de spökat ut sig med men ingen vill vara med på bild och några har tom sjöpungar fastvuxna på skalet. Ser skoj ut men de har så bråttom så uj uj inget fotande där inte.

Det måste ha varit antingen parningstid för maskeringskrabbor för det var så väggen rörde sig på flera ställen eller så var det en biologisk katstrof av något slag då maskeringskrabborna är på väg att ta över den här platsen eller så var det det jag tror mest på ett konvent för krabbor med dålig fantasi och självförtroende som ville hitta nya maskeradkostymer

Går sakta upp längs väggen och efter en stund så hittar vi lite plattfiskar och rätt vad det är så är vi inne i tareskogen där jag börjar leta febrilt efter nakensnäckor men hittar inga, blir småsur då jag vet att det borde finnas. En liten krabba och en ål och et par havsnålar är det som vi ser innan det är dags att gå upp. Lägger mig på säkerhetsstopp och då kommer självklart en brännmanet simmande mot mig och jag ändrar plats två gånger men den följer efter mot mig...hrmm komplott av något slag mot mig de där mördardjuren ">
Ovanpå klockan har den i alla fall ett litet vittlingyngel som jag vill försöka fota men det blir bara svart och så var det förstört.

Sticker huvudet ovanför ytan och simmar till båten där jag bälgar i mig vatten och sen snackar vi lite skit på återresan. Hem för Pizzalunch, kan det blir bättre, Det är kul att dyka !!!

Tack till:
Borg, Malin, Jonas
Martin på båten
Oxygene för att vi fick 60 minuter bottentid och en bra divemaster
Karin för det eviga solskenet på båten

Inget särskilt tack till:
Vädret
Nakensnäckorna som uteblev
Mauritius Rum -ryser =S