Namn: Lösen:

Dyk nr: 152, Table Coral City, Wakatobi, Indonesien


DYKARE :
PARKAMRAT :
Malin  
DATUM :
2007-08-01
MAXDJUP :
22 meter
DYKTID :
71 minuter
VATTENTEMP :
26 grader
SIKT :
25 meter
VISAD :
339 ggr

Efter en underbar frukost så är vi efter briefingen ute vid dykplatsen, vi går ner och simmar ut över topprevet där det är massor av Cabage Coral, Känns som jag varit här förut och ja det har jag ju…..5 år sen sist, minns det nästan som igår, ser exakt ut som det jag hade i huvudet, allt är lika orört ännu, fantastiskt !

En liten falsk putsarfisk ligger och tittar ut ur sitt hål, den vill inte alls vända sig åt rätt håll men jag tar ett par bilder för att komma igång. Första bilden, kändes ganska oki, tar ett par till, fisken vill inte alls visa sig från det håll jag vill men bilderna känns skapliga.
Dagarna med övning i kameran i Gullmaren känns otroligt bra just nu, utan de dagarna hade det varit riktigt dåligt känner jag i alla fall. Simmar vidare längs revkanten och tar ett par bilder av sjöpungar, det som varit favoriten ett tag men snart nog känns mer och mer ointressant när det finns så otroligt mycket annat. Ett par blåa och ett par svarta grupper av dessa udda djur tar jag med i alla fall. De blåa är intensivt blåa och de svarta har vita fläckar….

Svart och vitt hrmm hatmotiv men det är väl bra att öva tänka jag, kan man lära sig fota svarta, vita och röda djur och få bilderna bra så kanske jag kan bli riktigt nöjd så småningom
Simmar annars mest runt och vänder sen, har svårt att hitta motiv trots att det finns hur mycket som helst. Det är liksom svårt att veta var man ska starta. Massor av idéer cirkulerar i huvudet, fota fota fota, det och det och det…. Osv, tar nästan inga bilder alls istället ja ja, kanske ska komma igång nu.

Erwin vår guide idag pekar ut en liten vit Mushroomcoral Pipefish som jag gör ett försök med. Har dock inte tålamod att vänta på dessa skygga djur och det känns ovant med kameran och jag har svårt att hitta en bra position för att få till ett bra foto. Men jag vill ha den på bild i allla fall. Vi simmar vidare och en liten fire dartgoby står och hovrar i en sandsluttning, Hinner ta en bild innan det skygga djuret smiter ner i sitt hål då våra övriga gruppmedlmmar simmar precis över fisken. Typiskt, de är så underbart vackra de här fiskarna men men det lär gå fler tåg. En jawfish ligger precis i närheten och jag tar ett par bilder av även denna skygga fisk. Den vägrar dock att komma upp ur sitt hål och tiden för dyket börjar gå mot slutet så dags att dra upp på lite grundare vatten men jag hinner med att träffa en liten söt vit goby med orange fena på botten, den ville i alla fall samarbeta lite och poserade så fint så

Clownfisk är ett lika populärt motiv varenda gång så när jag ser en anemon som härbärgerar ett par äkta clownfiskar så tar jag ett par bilder på dessa också. Är fortfarande inte helt hemma på manuell fokus och då fiskarna rör sig hela tiden och inte står still ens bråkdelen av en sekund så blir bilderna sådär men kanske kan bli skapliga med lite skärpa på stor bild. En nakensnäcka modell Nembrotha spec, (De som ser ut som kossor i färgen) ligger vid ett par Halimedaalger men mycket avigt till för ett fota, trots det kan jag inte låta bli att trycka av en bild även om jag bara får med halva djuret.

Vi går upp på säkerhetsstopp och det känns som revet är lite trasigt här på toppen men ändå det är fantastiskt mycket fisk och massor av olika sorters koraller. En liten plattmask ligger här under en korallbit som jag kikar under, börjar asgarva när jag tänker på alternativnamnet på dessa egentligen rätt vackra djur, masken flödar av vatten och jag börjar nästan hosta ut regulatorn. , kom tyvärr inte åt att fota det lilla snuskdjuret på det här dyket men chansen skulle komma senare under veckan.
Avslutar med att fota en en sjöpung modell grön, svart och vit bara för att testa lite inställningar

Ett bra dyk i lagom tempo och skönt att komma igång och fota. Lite tung med kamera men det känns helt oki i alla fall. Upp i båten och tillbaka till resorten för att släppa av de som inte vill göra dyk två… inte vilja dyka i dessa vatten ……. Jag förstår ingenting, världens finaste korallrev med så mycket skoj att titta på men ja jag är ju lite konstig. Det är kul att dyka !!

Tack till
Malin min dykbuddie… eller ja ”same day same ocean” gäller den här resan
Erwin, vår excellenta dykguide
Yann och Ramon – jag säger bara tack en gång nu men det gäller för hela resan
Janne för min fina revpinne
Malin för infon om penisfäktarna - gud vad skoj jag hade detta dyk när jag såg plattmasken

Inget särskilt tack till
Nescafé
Hydroiderna på revet – ni bränns……
Manetslamsorna i vattnet – ni bränns också……


Bilder på www.sportdykare.se