Namn: Lösen:

Dyk nr: 158, The Zoo, Wakatobi, Indonesien


DYKARE :
PARKAMRAT :
Malin  
DATUM :
2007-08-03
MAXDJUP :
26 meter
DYKTID :
74 minuter
VATTENTEMP :
26 grader
SIKT :
30 meter
VISAD :
353 ggr

Ännu en av dessa kalasfrukostar intagna, tänderna är borstade, suttit en stund i solstolen och läst bok, kameran är riggad och klar, briefingen är genomförd, sitter i båten och jo jag har kläder på mig, redo att bada.
Massor av bluebottles i vattnet idag, anfalllsplanerna fortskrider känns det som, lite småspokie att gå ner i vattnet där dessa mördare ligger och tittar på mig ">.
Tömmer västen direkt och går ner utom räckhåll för trådarna.

Glider ner på en sandbotten där det är en massa garden eels som som vanligt enligt en enkel matematisk formel försvinner allt längre ner ju närmare jag kommer. Objektivet gör det i alla fall möjligt att få bilder på dessa märkliga djur, ska lägga mer tid på dessa någon annan gång någon annanstans. De är rätt skojiga att titta på faktiskt.
En plattmask kryper förbi några centimeter framför mig och den ska ju förevigas också.

Vi glider ut över åsen och tittar på lite fisk och en örnrocka glider förbi oss i sakta majestät, inte en chans att få den på bild tyvärr då den är lite för långt bort. Vi följer den sakta då den glider mot strömmen och från andra hållet kommer en stor sköldpadda.
Det ser ut precis som de ska krocka men med någon meter mellan dem så passerar de bara igenom det stora blå utan att notera varandra (Vet ju inte vad det gick för tankar i deras huvuden i och för sig...)

Fotar några små gula sjögurkor som ligger under en korallbit, massmöte verkade det som för de var bara där och ingen annanstans. Förra gången för fem år sen var de över hela revet. Nu blir det bar här jag ser dessa under hela vistelsen, märkligt !!
Fotar en räka men i ögonvrån ligger något som tilldrar sig mer intrese och sprattlar: En liten triplefin, mmm söt !!!

Glider vidare och njuter av livet som revet verkligen är, livet tjohoo !! - bättre och vackrare än så här blir det inte. En stor nakensnäcka som ser ut som blandning av blomma, skräphög, prickig korv och ja lite till sitter helt plötsligt framför mig. Märkligt djur som låter algerna inne i kroppen som de ätit upp ur mjukkoraller låta producera extra näring åt dem, sicka skapelser det finns

Glider upp på sandsluttningen och fotar lite gobies, några konstiga bottenlevande fiskar som jag aldrig sett förr, nära att sätta ner knät på en stenfisk och när jag flyttar mig så ser jag en till
Bäst att hålla sig lugn här
En havsorm kommer glidande och jag följer den uppåt mot ytan när den ska hämta luft, tar ett par bilder och jag känner att de blir otroligt häftiga och idéer kläcks över otroliga bilder man kan ta på dessa slingrande varelser. En bild är kalasbra men tyvärr är huvudet på ormen vänt bort från kameran så den är inte perfekt annars hade de kunnat vara en bild att ställa upp med i en tävling....kanske... !!

Fotar en mantisräka som jag bråkar lite med och den ser mycket irriterad och stött ut och jag skrattar högt åt dess min .
Bredvid räkan bara någon dryg meter bort ligger en jawfish och ser nyfiket mot mig, ja ja om du tjatar så, klart du ska få vara med på bild också

En liten dottyback får avsluta dyket, de är så söta de där små lila/gula firrarna
Några räkor, och julgranar hinner jag med också, hittar en liten koloni som jag inte kan låta bli att skrämma upp (Ner). he he !!

Vi avslutar dyket och går upp i båten, jag fryser idag, skönt med en handduk och sätta sig i solen på fördäck, lite cocos och en smörgås och ett glas med varmt vatten, mm Det är kul att dyka !!
Snart dags för ett dopp till :P, Vi skojar och skrattar på vägen tillbaka och jag bara njuter av tillvaron. Det är kul att dyka !!!

Tack till
Malin
Wendy för fenstöd
Boatcrew som höll koll på bluebottles


Inget särskilt tack till
Winnipeg jets - eftersom de inte finns längre
Nestle Cheerios - eftersom de inte heller finns längre

Bilder på www.sportdykare.se