Namn: Lösen:

Dyk nr: 172, Trailblazer, Wakatobi, Indonesien


DYKARE :
PARKAMRAT :
Ramon  
DATUM :
2007-08-07
MAXDJUP :
27 meter
DYKTID :
77 minuter
VATTENTEMP :
27 grader
SIKT :
30 meter
VISAD :
285 ggr

Dagens tredje dyk ska vi få se Frogfish påstår de......., jäää rajt !! tänker jag, vet hur det brukar vara men de hade faktiskt rätt.
När vi glider ner i det 27 gradiga vattnet så simmar vi inte många sekunder innan kalabaliken är total.
En stor fet men väldigt cool och orange frogfish ligger påett svampdjur och låter sig inte imponeras av en drös med dykare som kommer och ska titta på den. Jag lägger mig en bit bort för att få tillträde till den sist då jag ju vill ha kort.
Corey en annan fotograf, så dj..la cool och rolig dessutom får ta bilder först men alla ska ligga och förstöra möjligheten och ligger endera bredvid fisken endera bakom, han tittar på mig menande och undrar om jag vill prova.
Inte en chans tänker jag, skrattar och skakar på huvudet och ler uppgivet, inte med alla dessa människor runtomkring.

Den evigt oavvägda Beata ligger bakom froggisen och sprattlar och när hon lyfter och ska simma bort bär det sig inte bättre än att både hon och på det hennes något bättre avvägda man Woytek simmar ovanför froggisen och sparkar den hårt i huvudet och på det nästan sparkar sönder svampdjuret.
Slår mig för pannan och skriker ut smärtan, tittar på guiderna som simmar fram och läser lusen av dem, hur man nu gör det under vattnet. ">

Corey får sina bilder och jag som roat mig med att plåta en liten triplefin och sneglat på kaoset fram till nu får också komma till att fota till slut. När jag är klar är de andra låååångt borta.
Ramon har varit snäll och stannat kvar lite och har lite koll på mig , tror inte han var orlig men jag tor han hellre dök med mig än med Beata

Revet är fint, lite sandsluttningar med några cuttlefish och dart gobies blandat med vackra koraller och stora feta svampdjur. Massor av små krabbor men alla kilar undan när jag kommer och ska ta bilder. Kommer till slut ut på en stor öppen sandbotten, Sååå vackert, inte så mycket liv men jag gillar ju mjukbotten och jag hittar på en gång divers små sjöpennor och annat skoj här. En sanddigger och diverse sjögurkor.
Gurkorna har små husdjur, en av dem en ovanligt stor nästan 1,5 cm bred harlequinkrabba. Goatfish som gräver i sanden. En blcäkfisk är ute och promenerar, Garden eels i mängder en bit ut. Kollar datorn, återigen är jag på deko, glider upp längs sluttningen och lägger mig att titta på gobisar och en muräna. De andra dykarna har jag ingen aning om var de tagit vägen. Visar sig senare att de redan sprattlat slut på luften och fått gå upp tidigt.

Ramon dyker upp. Han viftar åt mig att jag ska komma och titta på en grej. En liten sweetlip simmar vid en hårstjärna.
Den ser jättesöt ut i sin ungform. Verkar ha hittat en lustig plats att hålla till just här. Högst upp påen smal korallpelare i en hårstjärna, aldrig sett något liknande.
Ligger och tittar på den en stund. En liten fusilier kommer simmande och öppnar upp munnen när den ställer sig framför sweetlipen. Vad är detta ??, tänker jag, en till fusilier kommer förbi och en till. Båda gör likadant. Vill de bli putsade ??
Knepigt !!, på något sätt har de fått för sig att den lilla sweetlipen är en putsare, gör ett försök att fota detta men det går ganska fort och när jag väl ska ta en bild så kommer helt plötsligt tre av fusilierna fram och alla öppnar munnen samtidigt.
Bilden är oskarp och hemsk men jag ser vad det är och ögonblicksbilden är rätt fräck.
Tittar på datorn, dekot är slut sedan en bra stund, Jag har 10 bar kvar och läge att gå upp liksom .
På båten ligger de övriga och solar, jag hänger på och vi skrattar och skojar på vägen tillbaka efter ännu ett gôtt dyk.
Det är sååå kul att dyka !!

Tack till
Ramon
Corey

Inget särskilt tack till
Beata


Bilder på www.sportdykare.se