Namn: Lösen:

Dyk nr: 175, Fan 38 West, Wakatobi, Indonesien


DYKARE :
PARKAMRAT :
Ramon  
DATUM :
2007-08-08
MAXDJUP :
28 meter
DYKTID :
73 minuter
VATTENTEMP :
27 grader
SIKT :
30 meter
VISAD :
333 ggr

Efter en synnerligen god lunch och en liten siesta på det så är jag laddad igen, Hrmm tänk att det är näst sista dagen vi dyker här, tråkigt och konstigt och guuuuud vad fort tiden har gått och vad tom jag är i huvudet

Båten går mot Fan 38, en enorm dykplats och där var ju fantastiskt vid grannsiten häromdagen
Vi går ner när vi kommer fram och jag ser på en gång när vi kommit ner en bit en litne Chromodoris willani, en av mina favoritnakensnäckor , Tar et par bilder så klart och sen simmar jag vidare och lyckas se en likadan papegojfisk som i förmiddags. Den vita med det orangea bandet över.
tar en bild och den blir riktigt riktigt fin , Tjohooo !!

Simar vidare men kollar först bakom mig och där ligger Ramon och jag ser hur han börjar jubla och tjoa , Jaha vad har han nu hittat då ?? ">, ska döpa om honom till magic man - det han inte ser är inte värt att finnas .... cheeez vilka ögon karln har !!!!

Simmar fram och där sitter en liten white pygmée, Hallegoooo !!! Måste ju ta mig lite tid att fota den men det är ganska stark dyning och den känns här på 16-17 meter så att ligga still är nästan hopplöst tyvärr. Att den lilla spjuvern titt som tätt hoppar runt och byter plats gör ju inte saken lättare men till slut sätter den sig på ett ställe där jag kan lägga mig lite fint på en sandplatå och ta några bilder. Vitt är nu inte min favoritfärg att fota och till det så ska ju sjöhästen titta bort hela tiden, en helt enkelt i det närmaste olösligt problem.... ja ja efter 25 minuter så ger jag upp och nöjer mig med de bilder jag tagit, några är skapligt bra faktiskt och jag tackar Ramon för sällskapet och visar honom bilderna, han tycker i alla fall att de är fina

Simmar på lite grand för att se om vi eventuellt kommer ifatt de övriga. Hittar något som ser lite skoj ut, kollar närmare och ser att det är en sjöpung. En sort jag aldrig sett förut så skrattar och jublar lite inombords innan jag ska ta en bild av den. Det visar sig vara gruvligt svårt då jag inte kan få något stöd och i strömmen och dyningen så tappar jag fokus precis hela tiden....*morr*
Simmar därifrån till slut med en bild som är skarp men den är inte alls så bra som jag ville ha den, ja ja every day is a schoolday

Simmar på en bit till och hittar en soldatfisk som jag kan fota ögat på och ögat på en muräna kommer med på bild också. När jag tittar på bilden så ser ögat lite konstigt ut. Tar ett par bilder till och när jag kollar i kameran ser jag att den stackars muränan håller på att bli blind och inne i ögat vid kanterna slingrar sig en läbbig, äcklig, kräkig, sak som mest ser ut som en mask. Yiasch !!!!
Ser ritkigt vidrigt ut men jag har inte skalpell med mig och hade jag haft det så hade jag nog avstått från den typen av kirurgi i alla fall då jag är i total saknad av utbildning på att just skära ut maskar ur muränaögon.....!

Simmar vidare och jag tittar på den stackars slingrande fisken och vinkar lite till den. Life is full of shit sometimes..... Vi kommer till slut ifatt de övriga som verkar ha gjort slut på luften och de är på väg att gå upp. Jag och Ramon simmar vidare lite till och på topprevet när vi går upp och säkerhetsstoppar så hittar jag en falsk stenfisk. Den är kritvit och ser närmast död ut men jag vill ju fota i alla fall. Den lever ser jag men dyningen här uppe är grym och det finns inget att stödja sig mot eller hålla i så jag ger upp.

Hinner dock med att bränna mig rejält på ett par hydroider och smärtan är stor.... klantskalle tänker jag mest efter att ha härdats under veckan. Kliar gör det men jag får i alla fall gå upp nu och smeta på lite hydrocortizon Ett glas varmt vatten på det, några öl på bryggan i solnedgången när vi kommit i land och sen en kalasmiddag med frukt och vaniljsås till efterrätt kan bota de flesta klådor, Det är kul att dyka !!

Tack till
Ramon


Bilder på www.sportdykare.se