Namn: Lösen:

Dyk nr: 177, Dunia Baru, Wakatobi, Indonesien


DYKARE :
PARKAMRAT :
Malin  
DATUM :
2007-08-09
MAXDJUP :
23 meter
DYKTID :
109 minuter
VATTENTEMP :
27 grader
SIKT :
30 meter
VISAD :
398 ggr

Sista dyket på den här platsen, vet vet kanske kommer jag tillbaka, kanske inte, gillar det enormt i alla fall. Lite motvilligt hoppar jag i då jag vet att det är just sista dyket och att när jag kommer upp inte blir mer dyk här på länge . Det positiva är att Erwin sa till oss att Det är oki att överskrida tiden lite eftersom det är sista dyket, 80 kanske 90 minuter är oki eller kanske mer.....

Vi går ner mot sandbotten och ut över kanten där vi ligger och tittar på fiskar, koraller och massor av nakensnäckor kryper omkring. Samma gamla sorter som tidigare tyvärr men de är ju små darlingar så vadå, klart man kollar på dem i alla fall En anemon med ett par clownfiskar hittar jag och inne i anemonen kryper ett par små räkor omkring. Pilalr lite försiktigt så att de små genomskinliga djuren ska komma fram och låta sig fotas men har lite problem då clownisarna envist och ganska hårdhänt förpassar räkuschlingarna tillbaka eller tom bort från anemonen. Jaha så mycket för delat boende ">

Efter lite vidare pill och putt med revpinnen så har jag till slut fått ut en räka så att den kan fotas i alla fall. Klurar på att det det kommer bli lättare på Bonaire där men kan ligga och vänta på bara några meter och slippa tänka på vad man har runt omkring sig. Massor av koraller gör att det är svårt att komma åt här och få den där bilden jag vill ha. Ger upp efter ett tag och simmar vidare. Hittar tre nästan lika men ändå olika sorters nakensnäckor som idkar fultalshöjning utanför artgränserna.
Oj oj och dessutom en riktig trekant så här mitt på blanka dagen och tittar lite och inser att jag måste ju faktiskt ta en bild på de små fulingarna

Dyket går vidare bland koraller, svampdjur, sjöpungar och gud vet allt. Fastnar bland några små pytte pytte gobisar som ligger på en korall och tänker att dessa ska jag försöka igen eftersom deras kusiner inte alls velat under veckan så ska jag få till i alla fall en bild utan att de smiter iväg.

Till slut har jag fått en bild som är rätt oki och jag simmar vidare bara för att hitta ytterligare ett par gobisar. Lite större dessa och jag tar en bild, kravlar på sedvanligt maner närmare för att se om det går att ta en bättre bild, jodå, närmare och det funkar också, då lite diskret så glider de iväg från sitt hål i sanden och jag undrar vad de gör....?? Hrmm, klurigt...... De ligger nu vid ett annat hål lite längre bort. Jag trodde att de skulle försvinna ner på sedvanligt gobiskt vis men inte här näe de kaxiga små asen bara smet iväg en bit alltså.

De kanske har någon förbindelse mellan dessa två hål tänker jag samtidigt som jag omgrupperar (kan man gruppera ensam....??) och lägger mig nära gobisar och tar några bilder till. Men på samma sätt som innan så simmar de i lugnt mak över tillbaka till det första hålet och lägger sig att gräva och hålla lite koll på ett lagom nonchalant sätt.....
Ja detta upprepar sig sex-sju gånger innan jag ger upp och ger fiskarna det långa fingret då jag inser att det här kommer inte att funka. Har fått några skapliga bilder i alla fall så jag kan simma därifrån nöjd trots allt.

Vi börjar gå upp en bit och ser det vi sett här tidigare dyk. Spearing Mantis, mera gobies, mera blennies, cardinalfishes, eggcowrie, shrimpfish och massor av annat. Tiden går och det är dags att gå upp då luften börjar sina lite. Efter dryga en och en halv timmen så går vi upp och skrattar och skojar om allt det skojiga vi sett och varit med om. Lite vemodigt men ändå väldigt glad att jag åkte hit så lämnar vi in lånade dykprylar och börjar skölja av allt utstyr och hänger upp det att torka.

Eftermiddagen och kvällen ägnas åt att prata skit med alla andra, dricka mycket öl och bara ha skoj.
Solen går ner och som vanligt är jag helt slut vid 22-tiden och går och läser lite för att somna in och drömma om de fantastiska dagar jag haft här. Nästa dag går flyget och det är dags att se lite nytt på annat håll. Det är kul, näe ibland är det fantastiskt underbart att dyka !!

Tack till
Malin - Bara ett stort jä..la TACK !!!
Erwin - You rock, See You in Gbg 2008
Ramon - Världens bästa ögon.....
Yann - För all bra guidning
Lorenz - för att du fann denna fantastiska plats och för det du åstakommit här
Stuart - för all hjälp med bokningar
Henrik - för att du introducerade platsen för mig
Alan & Lindsey - för allt skoj under veckan, "we'll stay in touch, You lucky guys" , Jag är IIINTE avis
Tinis & Manna för support och en stor spark i arslet så jag kom iväg hit
Linda i V-town - längtar till ölen


Inget särskilt tack till
Orka.....


Bilder på www.sportdykare.se