Namn: Lösen:

Dyk nr: 183, Fjordskärs fyr, Kungsbackafjorden


DYKARE :
PARKAMRAT :
Susann  
DATUM :
2007-08-16
MAXDJUP :
20 meter
DYKTID :
61 minuter
VATTENTEMP :
16 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
676 ggr

Efter lite lunch och sol så har vi tagit på oss utstyret igen och sitter och skumpar i båten på väg ut till nästa dyk. Det stänker nästan lika mycket på oss så det blir väl dyk 3 för idag.....
Dyngsura och dyksugna så plumsar vi i och sikten är här avsevärt bättre än första dyket så det känns lite bättre och skojigare direkt.

Vi simmar ut över den algbeklädda botten och kommer ner för en liten kant där vi tar höger och simmar ut mot djupare vatten. Skriker till då jag har en stor fet brännmanet typ 5 cm framför anisktet helt plötsligt och jag tvingas backa ur trådeländet som jag klarar med några mm till godo... Simmar chockad vidare, massor av sjöstjärnor och döda krabbor eller som jag kanske tror utbytta krabbskal pga växtvärk "> ligger på snäckskalsbotten.

Lyser in bland småstenar och bumlingar som ligger pakcade i högar men inte tillstymmelse till hummer som det påstods skulle vara gott om.... hrmm. En blåstråle och flera snultror, en liten simpa av något slag och flera krabbtaskor ser vi i alla fall och några kantnålar.

Efter 30 minuter vänder vi om och simmar tillbaka mot båten. Sikten är markant bättre jämfört med dyk 1 och det är fullt med discobubblor i vattnet som jag inte kan låta bli att kolla noga på. Är glad att jag inte har kameran med mig idag då det inte fanns så mycket sevärt faktiskt men gôtt att komma ner under ytan och få plaska i hemmavatten efter Indonesienturen. Väl tillbaka till båten sitter vi och skrattar och skumpar sen hemåt där Lena har kommit på besök och hon erbjuder sig att ta med min dräkt som behöver fixas lite limning på. Tack tack . Vi sitter och har det gôtt i solen ett tag, dricker kaffe/the/vatten och snackar lite skit en stund innan det är dags för hemfärd.

En riktigt trevlig dykdag i solen, synd att det var så blåsigt men vad gör man åt väder - det är ju kul att dyka !!!

Tack till
Susann
Aquarius Dykcenter
Lena
Björn

Inget särskilt tack till
Hjerpe
Paul Anka
Kalle Anka
Mårten Gås