Namn: Lösen:

Dyk nr: 184, Hällebäck, Gullmaren


DYKARE :
PARKAMRAT :
Malin  
DATUM :
2007-08-24
MAXDJUP :
31 meter
DYKTID :
63 minuter
VATTENTEMP :
16 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
546 ggr

Tjohoo, dykdag . Åker tidigt iväg och plockar upp min buddy och kör sen vägen mot Gullmaren för att hämta lite dykprylar så vi kan bada - enklast så liksom .
Åter tillbaka sen till Hällebäck där vi har fått för oss att titta på sjöpennor och kräftor. Vi byter snabbt om och plumsar i det idag klara vattnet och beger oss ner rakt ut från bryggan.

Midsommarstången ligger på botten, totalt igengeggad med alger och maneter, ser lite snuskigt ut och jag petar bort en del för att någon senare ska slippa strippa eländet på allt detta guck. Vi fortsätter nedåt. Masekn känns inte alls bra och den immar igen. Ser knappt någonting men efter några masktömningar så känns det som jag ska klara dyket och få uppleva något i alla fall.

Eremitkräftor och plattfiskar, springer eller simmar längs botten och vid 20 meter blir sikten riktigt bra. Vi kommer ner mot 25 då jag ser den första kräftan men den vill inte alls vara med på bild utan springer in och gömmer sig. Visar sig att alla kräftor gör likadant just idag och inte en kräfta fastnar på bild. Ja ja det är ju så ibland .

Sjöpennorna lyser också med sin frånvaro och vi får för oss att simma bort från klippväggen och åt vänster vilket senare visar sig vara ett misstag i form av att vi inte ser någonting alls förutom dy och vilda stenar under det här dyket. Väldigt mycket kammaneter i vattnet i och för sig men till lsut tröttnar tom jag på dessa.

Vi går upp en bit och kollar på smörbultar och snultror som simmar omkring och en liten kantnål ligger vackert och poserar vid en stor algtuss. Bränner av några bilder på den stackars fisken som dock verkar finna sig i blixtljsuet och tom poserar en smula
Malin kommer helt plötsligt simmande med en liten borstmask som jag aldrig sett förr. Den sitter på en liten järnbit - såg ut som ett gångjärn till en kylskåpsdörr... i alla fall den bilden jag fick framför mig då jag såg järnbiten .... - troligen var det något helt annat eftersom just kylskåp sällan är av järn ">

Fotar den lilla masken men då masken fortfarande bråkar så får jag inte någon rikigt bra bild på det ca 1 cm stora kräket. Vore kul att veta vad det är så småningom . Ytterligare en ny bekantskap kommer för förevisning av min buddie. En liten plattmask sitter på en träbit och den är ännu mindre än det första lilla krypet. Har inte en aning om vad det är för djur då jag aldrig sett dessa heller men blir glad som en 4-åring på julafton när presenterna öppnas - skoj skoj med nya arter !!!

Avslutar dyket på grunt vatten bland musslor och havstulpaner för att sen gå upp och skratta och prata skit. Åker iväg till Glen och Susanne för att fylla på lite luft då det visade sig att min ena flaska var helt tom, hrmm skumme..... .... Minnet sviktar igen visar det sig, men inte värre än att vi då kan grilla lite och prata lite mera skit, klurar på om det inte är anledningen att det är så kul att dyka, att prata skit alltså men visst är det kul att dyka också !!!!

Tack till
Malin
Glen
Susanne


Inget särskilt tack till
Mitt dåliga närminne....
Speeway-VM


Bilder på www.sportdykare.se