Namn: Lösen:

Dyk nr: 186, Buddy Dive House reef, Bonaire


DYKARE :
PARKAMRAT :
Dan och Johan  
DATUM :
2007-09-11
MAXDJUP :
28 meter
DYKTID :
61 minuter
VATTENTEMP :
28 grader
SIKT :
40 meter
VISAD :
432 ggr

Jag har sovit trots nattens flygning och jag känner mig nästan pigg, får så klart höra att jag ser trött ut men med min genuppsättning så vad ska jag göra , skrattar lite extra då Dan påstås se pigg ut och han har inte ens sovit på flyget och inte mycket i natt heller.
Jag, Dan, Johan och tjejligan sitter och språkar lite då tjejerna (Liselotte, Karin och Milea) varit nere i flera dagar innan oss, kul att höra vad de tyckte. Hjerpe, bagarn, Krasse, Foppa mfl knallar förbi, kul att se alla och de ser inte ens bakis ut
När maten är nertryckt så är det väl dags att bada då Går och byter om och fixar lite pryttlar och pinnaler och beger mig ner mot centret där jag betalar min marinparksavgift och friskriver dykcentret från allt ansvar från och med nu, really american som vanligt

Jaha så var det dags att plumseliplumsa. Augusto (dykcentermanagern) hade haft vänligheten att tycka att jag inte alls behövde någon genomgång och genomlida video och guidning då han kände igen mig och visste att jag var bäst och kunde allt !! - me LIKE !!!!!

Så när Johan och Dan har fått sin kortvariant av densamma så plockar vi ihop oss och går ner för stegen som ligger fasliga 3 kliv från sköljkar och dykcenter, hu så jobbigt..... Noooot
kollar att inga bubblor kommer ur kamera eller blixtar och vi simmar ut över sanden och bort mot revkanten som sluttar ner. Vi glider i sakta mak nedåt och jag njuter av värem och sikt och allehanda fiskar. Massor av små söta gobisar och blennisar och naturligtvis räkor i massor

En koffertfisk kommer simmande rakt mot mig men väjer i sista stund för att undvika att bli överkörd av den feta svensken när han mejestätiskt glider genom det klara blåa vattnet. Fisken ser närmast vettskrämd ut medan den pustar ut bakom en korall. Kejsarfiskar, några muränor som tittar fram, flera gobisar, papegojfisk och frökenfiskar i mängder. Massor av frökenfiskar som för övrigt skulle vara ett stående intryck av små ettriga envisa små filurer under alla kommande dyk då de precis var till att fortplanta sig och högg efter allt och alla som kom i deras närhet. Redan nu på första fick jag mig ett tjuvnyp i armen - aj !!

Fotar lite koraller, lite blennies, ja sådär lite blandade småttingar och efter ca 30 minuter så vänder vi om än något osynkat och 'odykpariskt' - hrmm vad är det för ord.... jag vet vad jag menar men gör någon annan det *kliar mig lite i huvudet*, jamen samma dag samma hav så vadå vi ser ju varandra nästan i alla fall . Jag glider nu upp över sandbotten precis där revsluttningen och alla koraller tar vid. Sikten är enastående, ljuset fantastiskt. Karbiens vatten med sina vita sandbottnar går inte att få någon annanstans, det är bara wow !!

Några peacockflounders simmar iväg och jag hittar strax en av mina favoriter. Anemoner med räkor , yammie, många kort blir det och lite försiktgt pill här och där för att få fram räkorna som bara vill gömma sig. Efter 10 minuters stirrande på de fyra ryggradslösa djuren (en anemon och tre räkor) så tycker jag det är nog. Dan blir förevigad av Johan vid skylten 'Finish' som anger att marinparken tar slut just där, skrattar lite åt synen och simmar sakta inåt då jag ser en gulhuvad jawfish titta upp.

En föresten, två, tre nej fyra tom fem små rackare tittar upp och jag tar ett par bilder av dem som inte blir riktigt bra.
Hrmm får nog bli ett dyk till här med fokus på bara dessa underbart vackra små firrar. Längtar redan tillbaka då jag simmar de sista metrarna och går upp på bryggan.
Ett förmodligen fånigt leende har jag på mig när jag kommer upp och vi skrattar och tjôtar lite innan det är dags att gå på lunch. Det är kul att dyka !!

Tack till
Dan
Johan
Augusto
KLM
Buddy Dive

Inget särskilt tack till
Lill Lindfors
Beatrice Ask
Guran


Bilder på www.sportdykare.se