Namn: Lösen:

Dyk nr: 188, Playa Funchi, Bonaire


DYKARE :
PARKAMRAT :
Dan och Johan o Kameran, Milea, Karin, Liselotte  
DATUM :
2007-09-12
MAXDJUP :
28 meter
DYKTID :
64 minuter
VATTENTEMP :
28 grader
SIKT :
40 meter
VISAD :
500 ggr

Tjejerna hade bestämt sig för att åka upp till Slagbaai Natinoal Park (uttalas Schlaachbaaj - md ch låångt bak i halsen som om du ska kräkas) och när vi väl var där så skulle vi ta en tur runt parken också för att nyttja tillfället och se lite och känna oss som riktiga turister

Dagens stora fråga var om vi skulle ta den korta eller långa turen.... Till slut stod den långa turen som vinnare och tjejernas bil tog täten på de små skumpiga och inte helt underhållna vägarna. I alla fall lär de inte plogas eller sandas på vintern . Vi i grabbarnas bil följde efter och klagade på att det dammade så .

Vi kollade på lite häftiga sprut och branta klippor, lite vattenhål som i och för sig inte var mycket att se, upplevde vilda västernlandskapet och klättrade in i små slitna hus modell "renoveringsobjekt" eller "för den händige" kollade på flamingos och till slut ödlematning där Dan lyckades provocera fram ett bett i fingret med blodvite som följd. Dagens roligaste var nog annars Mileas primalskrik där hon stod i våtdräkt och inte märkte att ett litet kräldjur (Nej det var inte jag) klättrade på henne

Playa Funchi blev vårt första val av dykplats och där luktade det illa. Typ död fisk typ som legat liiite för länge i solen Yiasch !! men efter en stund hade näsan vant sig och sorterat bort detta och vi bytte om och tog på den röddammiga utrustningen för att simma en bra bit ut till revet över den vita sandbotten. Jag orkade inte simma så långt så jag gick ner och simmade utefter botten istället och mötte de övriga under ytan. Det första jag fick se var en oerhörd mängd nakensnäckor som verkade gilla de stora stenarna på grunt vatten. Att fota nudisarna här var dock nästan hopplöst då det var allt för mycket dyning och vågsvall här så det gick bort.

Ett par flamingotonguesnäckor sitter på en liten korall och bara ser "flamingotonguesnäckiga" ut men i sån dålig position att det inte går att fota. Simmar sen ut mot revkanten och vi går ner. Mycket fisk och massor av räkor. Hittar en skorpionfisk som drar till sig vissas förundran och jag fotar den också.
Efter det hittar jag en lite yttepytte gobi som ligger på en korall - Weee !!!! men när jag ska visa den så vill inte lampan funka och innan jag fixat och trixat färdigt med blixtlamporna så är de jag skulle visa bortsimmade De såg heller aldrig vad jag pekade på, kanske ska ta med ett förstoringsglas.....)
Ja ja, till det så ville dessutom inte kameran funka och jag blir skitsur. Eftersom det jag har framför mig är världens tredje minsta fiskart så hade det varit rätt skoj att få med den på bild.

Den lilla gynnaren är inte mer än kanske 8 mm lång och jättefin men men inga bilder så är det ju ingen som tror mig - Jag vet dock . Ligger en stund och kollar på den där den vilar på en korall och ibland tar små skutt för att positionera om sig. - Kan fiskar skutta ?? De har ju inga ben "> !!

När jag tittar upp är de andra borta och jag simmar lite för mig själv och går upp på grundare vatten.
Hittar ett par fina arrowcrabs och bredvid dessa en STOR hummer !! - Vill ju visa de andra men efterso de är långt borta så får jag nöja mig med att kolla lite och testar med kameran igen som för att se vad som hade gått att göra. Jaha tror man inte att kameran funkar helt plötsligt *morr*
Jag och teknik är inte riktigt kompatibelt men men, glad att den funkar i alla fall så det blir lättare att dyka. En liten bläckfisk och några muränor får jag också dela dagen med

Några små fina julgranar och lite gobies blir det under resten av dyket och en och annan räka hinner jag också med att fota innan jag börjar ge mig in mot stranden. Ett väldigt trevligt dyk i lugnt tempo men ibland blir det lite ensamt när man fotar. Efter dyket byter vi om skrattar och tjoar lite och beger oss sen vidare genom parken på de slingriga vägarna mellan kaktusar och ödlor på väg till nästa dyk. Det är kul att dyka !!!

Tack till
Dan
Johan
Liselotte - Bandana Purple
Karin - Bandana Blue
Milea - Bandana Bitch, nej förlåt Pink
Parkvakten
Bilarna - att ni höll.....

Inget särskilt tack till
Vingresor
F Dostojevskij
Jim Davis (Katten Gustaf)


Bilder på www.sportdykare.se