Namn: Lösen:

Dyk nr: 192, Alice in Wonderland, Bonaire


DYKARE :
PARKAMRAT :
Milea, Karin, Liselotte  
DATUM :
2007-09-13
MAXDJUP :
29 meter
DYKTID :
62 minuter
VATTENTEMP :
28 grader
SIKT :
40 meter
VISAD :
414 ggr

Jaha då var det dags att kolla dubbelrevet här då, Enligt några av "piraterna" så ska det finnas en stor fet grön muräna som bor här på en liten korallö mellan reven. Har ett ungefärligt minne av hur det ser ut men det är lite att gå på chans. Tjejerna går ut i vattnet och knör sig i sina dräkter medan jag roddar med mitt paket, ja luftpaket alltså inget annat "> - Fy Tomas !!!!

Vi simmar ut mot den gula bojen men jag går min vana trogen i en stund innan och simmar under ytan då det är så vaaansinnigt trôkigt att simma på yta. Kommer rakt mot bojen och linan så det är bara att invänta tjejerna och när de går ner så simmar vi ut mot revkanten. Sätter kosan mot det stora blå
Det är sååå måktigt att ligga på 17-18 meter och se ner över den vita sandbotten och där nere ser jag både de stora sniglarna vad de nu heter.... och massor av garden eels som vajar av och an.

När jag kommer ut till en av öarna så går jag sakta ner mot en av dem. Lite osäker på djupet så eftersom jag dyker med 32 % så håller ett litet vakande öga under nedfärden. På dryga 29 så når jag botten och där ligger en stor död grön muräna på sidan. Ögat är helt igengrumlat och den rör sig knappt. Går upp en bit och viftar på "Bandana babes" som kommer och kikar och vi gör gemensamt tecken att den är död eller i alla fall inte mår så bra som det ser ut. Vi går ner en bit och när Liselotte, tror det var hon, går nära så börjar muränan plötsligt leva ">.

Nej det var inte jesus själv som kom men tydligen så störde hon muränans tandborstning och de små putsarräkorna och putsargobisarna som har hållit den stora fisken lugn fortsätter men muränan är nu helt med på att vi finns där och ställer sig på sitt lite mer traditionella "muräniska" vis och vajar lite samtidigt som den håller koll på oss med sitt friska öga. Jag har lagt mig rakt framifrån och övriga ligger lite runt om.

Fotar och fotar och fotar och allteftersom så dyker fler och fler små putsare upp. När jag är helt inne i fotandet så kollar jag mig lite omkring och ser att "Bandanas" har simmat upp en bit och är på väg därifrån. Hrmm oj en minut till deko, ja ja, tar några bilder till och går sen upp för att simma in mot huvudrevet. Flera räkor och krabobr och naturligtvis massor av fisk, svampdjur och allehanda koraller.

Vi glider omkring en stund och njuter av idyllen och efter en timme så är det väl dags igen att simma in mot land. Inte för att luften direkt tryter men väl för att ja just det.. immersionen och allt vad det innebär. När jag simmar in så hittar jag en pyttepytteliten ormstjärna som springer över botten. Då det är så grunt så bollas jag fram och tillbaka av dyningen och att ta en bild av detta lilla sprattel låter sig knappt göra men jag kan inte låta bli. Den är knappt så stor att armarna skulle nå runt på min lillfingernagel och är bara sååå söt

Får till slut en bild på den men sen är det rusa upp och dra av sig utstyret och dräkten för att sen likt en nätt gasell på savannen skutta in bland buskagen och uträtta behov.
Efter denna lättnad så pratar vi sedvanlig skit en kortis innan jag kör hemåt och där ska det bli maaat !!! Jisses vad sjön suger och nej återigen Tomas, inte något annat än att jag är hungrig som ett litet odjur. Mat är gott och det är kul att dyka !!!

Tack till
Milea
Karin
Liselotte

Inget särskilt tack till
Tomas
Festis
Colgate
Yakitate !


Bilder på www.sportdykare.se