Namn: Lösen:

Dyk nr: 197, Knife, Bonaire


DYKARE :
PARKAMRAT :
Kameran, Janne, Pasi, Puffin, Karin, Milea, Dan  
DATUM :
2007-09-15
MAXDJUP :
28 meter
DYKTID :
60 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
SIKT :
40 meter
VISAD :
438 ggr

Jaha ja.....tiden går, vi sitter i båten och alla bara väntar på att de 40 minutrarna ska vara tillända för att vi ska få komma ner i det blåa havet igen. Till slut så går Scott ner från sin uppsatta position och kommer ner och kör en briefing för oss om dykplatsen, minns att jag lyssnade men jag minns ingenting.... ">

Ja ja, vi drar på oss utstyret och hoppar i plurret och ger oss ner, fort som sjutton bombar jag ner till 26 meter och där börjar jakten på gobis och små räkor. Vi simmar sakta österut längs med revet och gruppen skingras allt mer.
Jag fastnar på några små gobis och julgranar och när jag tittar upp är alla borta. Simmar ikapp i alla fall Janne och Pasi och efter en stund ser jag flera andra som ligger och omringar en sköldpadda. Blixtarna smattrar där nere och jag känner att en fotograf till på den stackars reptilen blir för mycket. Börjar titta på lite arrowcrabs och en hel del nakensnäckor som ligger ganska grunt. Simmar på bara 5-6 meter efter det att vi vänt då jag inte har nitroxdatorn med idag och eftersom vi redan dykt så är tiden på datorn inte riktigt på min sida.

Fotar diverse små filurer och fiskar när någon kommer och knackar mig på axeln. Det är Borg som visar mig sin kamera eller rättare det som är i displayen....squid,...Gaaaaaahhh !!!, vardå frågar jag. Borg pekar upp mot revet och där simmar fyra stycken nära nära varandra. Vi är några stycken som börjar en intensiv jakt på dessa vackra blötdjur. Vi simmar i säkert 20 minuter med dem och de byter färg, sprutar bläck, skenparar sig och bara allmänt visar upp sig. Otroligt fräcka djur i alla fall !!! Många foton blir det !

Dyktiden börjar ta slut och jag simmar nu mot båten som ligger och väntar och alla dykare verkar redan vara tillbaka. Scott ligger på 10-12 meters djup och pekar nedåt. En riktig jättefeting till lobster kryper nere på revet och han tecknar att där är mat eller något. Ligger sen hela säkerhetstoppet och tittar ner på det stora djuret som sävligt kryper fram över revet nere på ca 20 meters djup.

Tiden är slut och ja det är väl dags att gå upp då. Har ingen lust alls då det är mer än gott om luft kvar i burken men ja maxiden är bestämd till 60 minuter så bara att lyda.
Kliver upp i båten där det är idel glada miner och efter lite flams och trams så är vi åter vid bryggan vid resorten. Vi packar ur oss och hänger upp grejerna och sen är det dags för lunch. En riktigt trevlig lördag förmiddag trots att jag var så trött och var tvungen att gå upp tidigt, men vadå det är ju kul att dyka !!

Tack till
Kameran, Janne, Pasi, Puffin, Karin, Dan, Jesper, Krasse, Lilljocke, Jenny, Karin, Foppa, Borg, Rune, Johan, Bagarn, Hjerpe och DM/Kapten Scott

Inget särskilt tack till
Fd Svärmor
Jean Claude van Damme
Förkylningsvirus


Bilder på www.sportdykare.se