Namn: Lösen:

Dyk nr: 207, Buddy Dive House reef, Bonaire


DYKARE :
PARKAMRAT :
Janne o Pasi  
DATUM :
2007-09-17
MAXDJUP :
16 meter
DYKTID :
62 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
SIKT :
30 meter
VISAD :
425 ggr

Solen är på väg ner, känner inte riktigt för att dyka men känner att för att komma upp i antal så är det ju bara att ligga. Vi byter om och plumsar i och jag glider mest med boysen ut över sandplatån och nerför revkanten och letar efter fotoobjekt. Räkor, krabbor, maskar, hittar någon spoted drum men den vill inte alls vara med på bild. Dumma fisk, den får långa fingret av mig innan jag simmar vidare.

Ljuset skymmer, jag har tråkigt, utan kameran är det knappt lönt att dyka eller jo klart det är men inte alls lika skoj. Ligger och glor på en liten genomskinlig räka som kryper omkring på en korall när det hugger till i benet. Aaaaaj !!! "> , Tittar mig om och ser en frökenfisk som just är på väg att attackera igen, Aaaj igen !!!; hade den haft armar hade den stått med armarna i sidorna och skrikit åt mig som min X-fru ungefär. Samma sura elaka min, skönt att den inte har armar för då hade säkert flera stenar kommit emot mig också.

Tecknar lugnande till fisken och ber om ursäkt att jag är i hans hav men båda får väl plats eller ">. Ber om ursäkt och simmar vidare, kan dock inte låta bli att glo lite extra på fisken som står så kaxigt och försvarar det som enligt naturens lagar mest kommer att bli föda åt andra. Sicket slit för så lite.

Glider vidare, mer fisk, mera räkor, flera av de roliga pistolräkorna som jag nu har kommit på hur och var jag får fram. Ännu en rolig nakensnäcka, den jag hittade uppe vid playa funchi i nationalparken, skoj att se att den finns här och sprider lite färg. Mina kamrater är långt bort så jag kan inte visa den för dem. Synd för de är verkligen vackra.

Simmar vidare och vänder efter dryga trettio minuter. Kissnödig... tråkigt, ingen kamera, blä blä.. "> men så går det när minnet sviker..... Kollar på lite fiskar som jag leker lite med och hittar flera putsarräkor. Tiden går, snart 60 minuter, vi är framme vid stora fyrkantiga stenen. Linan in lockar och jag sätter fart in mot land. Måste på toaletten, fort. Solen är på väg ner nu.
Tråkigt dyk ändå så roligt och skoj och avslappnande för en hjärna som går i 110 !!
Dusch, lite mat och sen mera öl så man får fart på kroppen igen. Det är kul att dyka !!
Ser fram mot morgondagen och faktiskt att sova lite.

Tack till
Pasi
Janne


Inget särskilt tack till
Folk som ljuger för mig
Jojje W Bush - sicket pucko !