Namn: Lösen:

Dyk nr: 208, White slave, Bonaire


DYKARE :
PARKAMRAT :
Janne o Pasi  
DATUM :
2007-09-18
MAXDJUP :
24 meter
DYKTID :
67 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
SIKT :
30 meter
VISAD :
469 ggr

Morgonstund har guld i mun... tjena, jag är bara tröttis och känner inte alls för att dyka, är törstig och hungrig men när vi väl kommit iväg efter en rätt god frukost och kommit fram till dykplatsen så byter jag snabbt om och kastar mig i det blåa härliga havet. Går snabbt ner för att slippa simma på ytan och sätter kurs ut mot revet.

Vi ser inga rockor då vi simmar ut och planen är då att vi ska ner en bit för revkanten och titta på annat. Hittar det vanliga inne i korallskogen, skorpionfiskar, arrowcrabs, pistolräkor, putsarräkor och lite annat smått o skoj. Vi glider mest omkring och efter dryga trettio minuter vänder vi upp mot sandplatån för att gå tillbaka. Hittar en sko som jag undrar om jag kan ge till Linda (den lilla skosamlaren ) men den är liiiite sliten så jag låter den ligga

När vi kommit nästan tillbaka hittar jag en anemon av en sort jag inte sett förr och den ligger en räka som jag inte heller sett förr. Morrar lite då jag inte har någon kamera och eftersom jag inte alls känner igen räkan så ligger jag länge och tittar på den lilla genomskinliga varelsen för att försöka komma ihåg den när jag kommer hem. (Lyckas visar det sig senare)

I ögonvrån ser jag mina buddisar simma iväg med kamerorna i högsta hugg och jodå, örnrockorna har kommit nu. Jag simmar en stund och är snart ikapp de vackra djuren. Typiskt nog så kommer jag idag närmare än jag gjort förrut. Självklart är det så bara för att jag inte har kamera.... *morrar igen*.

Efter knappa 20 minuter med de stora plattfiskarna så känner jag av trycket och börjar ge mig av in mot land. På en och en halv meters djup så ser jag en stor fin bläckfisk som jag kollar lite på innan jag går upp och kastar av mig utstyret och kastar min gracila kropp in i ett buskage för att ...ja det räcker med detaljer för att vem som helst ska må illa.....

Dags för lite skitsnack och ombyte innan vi far till nästa dykplats. Gôtt, det är kul att dyka !!

Tack till
Janne
Pasi
Linda - för att du dök upp i mitt huvud

Inget särskilt tack till
Folk som bryter löften
Homer Simpson