Namn: Lösen:

Dyk nr: 228, Bockholmen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-11-18
MAXDJUP :
8,5 meter
DYKTID :
43 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
598 ggr

Den tidigare potentielle svågern..... hörde av sig efter att ha hittat mig på dykarna.nu. Visade sig vara en trevlig dykkamrat efter år av frånvaro. Så kan det gå.

En del valsande med dykplatser ledde till Bockholmen som faktiskt ligger typ 2 km från var jag bor. "Liggsåret" Alveskog kom farande med sitt tutande ålderkomplex ("Hur faan stänger man av larmet på den här Jeepen??") och en kort färd senare står vi på Bockholmen och försöker återuppliva vår sedan länge försvunna ungdom.... Nåja, efter en del tjafsande hoppade vi i och letade oss (tack vare Henriks kloka navigering) direkt på vraket.

En trevlig bekantskap (majbrasan alltså) vilken kan vara värd ytterligare besök. Skicket typ: fantastisk brädhög, kasst vrak. Hittade motorn och gladdes över sikten som var över förväntan. Lite kylslaget efter 30 min och svår lätthet (!) när man snålar med bly och sätter på sig ett toktjockt underställ. Detta i kombination med det grunda djupet (!) blir lite knorvigt.

Väl uppe med golfboll och reggen fylld av rastaflätor (sjögräs) bjöds på Lailas underbara sockerkaka och fika i termos. Bra slut på ett bra dyk.

1 kg + 2 x 1 kg fotvikt (för lätt med tjocka understället)
Poseidon 2 x 6 x 300
271 -> 175
SAC 16,3