Namn: Lösen:

Dyk nr: 229, Falken, Stockholm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-11-20
MAXDJUP :
12,8 meter
DYKTID :
49 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
559 ggr

Rollo hade jagat ihop Niklas Ekström och Jakob Selbing och trots bistert väder och vadd i skallen under eftermiddagen ville jag inte banga. Så många problem och turer som jag haft med att få återse Falken - fick inte missa detta tillfälle.

Kurr kurr. "Ingen stress men vi är nog där lite före 19 men ta det lugnt du".... Jaha,du. Där sitter med en hamburgare och smattrar ihop en tjusig ppt för ett möte på Näringsdepartementet för att rädda lastbilsbranschen från totalt kaos. Vips så vart det helt plötsligt tillräckligt bra. Se vad lite extra motivation kan göra för effektiviteten. Snabbt ur kostymet i trapphuset och ner i Viking-pyjamasen.

Lite felparkeringar och missförstånd gjorde att Roland och jag hamnade på Atterbomsvägen 52 och dom övriga på Snoilskyvägen som visade sig vara en mycket bättre nedgång till bryggan (mellan murarna typ, mitt emellan Snoilskyvägen och ATterbomsvägen).

Sedvanligt stök och pladder och beundrande av ett sånt där Weezle Extreme + som jag alltid önskat mig så var vi då till sist nere med alla pryttlar och påklädda på bryggan. "Här vågar vi ju inte hoppa i, det är ju tokgrunt!!!". Nä, men ser man på. Det var klart vatten!! Vi såg varenda gruskorn på botten och då är det drygt 1½ m djupt från bryggan.

Plums och lite letande under kabelskylten av Niklas. Hår under linsen och läckande kran för mig tog lite extra trasseltid men sen bar det iväg rakt på Falken. Rundade runt och kollade över men sen var div fingrar och annat lite svalt så vi gav oss hemåt. Mellan 2½-6 meter sikt i Mälaren - magiskt!

Lyckade med bedriften att få kramp i vänster tå, vänster vad och vänster lår. Omysigt.

Mycket trevligt dyk med rara gossar. Görs gärna igen, det finns ju ett gäng pråmar och annat gos i närheten och med sån sikt så är det finfint.

Jakob har klippt en liten film från dyket https://www.youtube.com/watch?v=I4lEuhdAetw

Dessutom bör tilläggas att alla lampor och ljus runt dykplatsen ger en magisk upplevelse. Lite väl starkt att kalla det för ett "nattdyk" med all den belysningen.


2 kg + 2 x 1 kg fotvikt
Faber 2 x 6 x 300
250 -> 140
SAC 14,6

Parkamraters loggar:
Roland Högdahl - Fredhäll, Falken