Namn: Lösen:

Dyk nr: 146, Shaab el erg


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-11-17
MAXDJUP :
14,3 meter
DYKTID :
60 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
20 meter
VISAD :
248 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 11:46
LUFT: 2x12
Vikt: 5 kg + Lampa
Medel: 9,3 m

Efter en tidig morgon och en lång flygresa var vi slutligen framme i Egypten. Vi blev hämtade på flygplatsen och skjutsade till vår båt M/Y Dreams. Jag och Johan drog en vinstlott och fick en hytt på övre däck där vi hade frisk luft och tystnad, den friska luften blev senare en tillgång när en generator brann. Vi behövde inte heller oroa oss för att hytten skulle bli vattenfylld under gång om någon skulle glömma att stänga ett ”fönster”.

Vi tog en kort promenad på kvällen och kunde konstatera att Hurgada är en fattig och skitigt plats om man bortser från visssa områden som är lite mer ”turistanpassade”.

Efter att ha vistats nästan ett dygn på dykbåten var det äntligen dags att få dyka. Första dyket var ett ”check out dive” där vi skulle få möjlighet att anpassa våra vikter. Jag tror att guiderna dessutom ville kolla om deras något annorlunda gäster kunde dyka. Jag plockade på mig 2 kilo på ett viktbälte förutom min ”butt weight” på 3 kg. Det var inga problem att komma ner och sedan följde 50 minuters attacksim efter guiden som nog mest av allt ville avsluta sin runda så fort som möjligt.

Framme vid båten drainade vi flaskorna till 20 bar och jag tog av mig viktbältet. Givetvis lyckades jag tappa det och fick se det singla ner mot botten under båten. Johan tog på sig uppdraget att hämta det och till min stora förvåning hade jag inga problem att gå ner och möta honom på säkerhetsstoppet. Efter det andra säkerhetsstoppet var det dags att gå upp för att ta emot en sned blick från Hani som ett par timmar tidigare förbjudit oss att komma upp med mindre än 40 bar.