Namn: Lösen:

Dyk nr: 147, Wreck 1, Ghiannis D


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-11-17
MAXDJUP :
19,2 meter
DYKTID :
47 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
30 meter
VISAD :
269 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 16:45
EAN31: 2x12
Vikt: 5 kg + Lampa
Medel: 11,0 m

Andra kursdyket på vrakkursen, dock det första på vrak. Johan 1:a, Jocke 2:a och jag 3:a. Vi hade teori på eftermiddagen hur lindragning skall ske och vi fick även göra några övningar. Vi tog på oss full dykutrustning inklusive huva och handskar (till guidernas stora förtjusning) och satte oss i zodiacen. Efter fem minuters båtfärd gjorde vi en negative entry. Första intrycket var alldeles fantastiskt, hela vraket var synligt från ytan och man kunde även se dykare som simmade runt. Vårt första mål var att hitta propellern och efter en förvirrad nedstigning satte Johan fart mot aktern där vi hittade en propeller som lossnat och låg alldeles snett.

Efter propellern var det dags för linläggning i en korridor med en mängd öppningar utåt sidan. Johan gjorde en primary tie off och vi simmade in i korridoren. Fartyget låg med 45 graders slagsida och det var rätt förvirrande att försöka hitta någon riktning inne i korridoren. Efter ett tag kom vi ut på andra sidan korridoren och Johan gjorde en slutgiltig tie off medan Jocke befriade mig eftersom jag råkat fastna med ena fenan.

Vi vände dyket och jag simmade i förväg. Jocke knuffade då och då lätt på mina fenor för att visa att det var dags att simma vidare. Väl ute ur korridoren ställde jag mig ”off side” som Mattias uttryckte det för att titta på när Johan och Jocke lossade linan.

Vid det här laget var det ganska mörkt och det slutade med att vi fick göra en något svajig uppstigning i mörker efter att Jocke hade skjutit korv. Väl uppe väntade gummibåtarna på oss i mörkret och det fick bli utepremiär att ta av dubbelpaketet i vattnet i mörker och halvmeterhöga vågor men det visade sig vara lättare än vad jag föreställt mig.

Guiden hade tidigare sagt att vi inte kunde göra nattdyk på vrak eftersom dom inte kunde köra gummibåtarna i mörkret. På väg tillbaka mot båten var det kolsvart och vi körde på revet men lyckades ta oss loss och runt till slut. Guiden såg allt annat än road ut när jag senare på kvällen påtalade att dom visat att det faktiskt gick att köra gummibåtarna på kvällen.