Namn: Lösen:

Dyk nr: 151, Gobal islands


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-11-18
MAXDJUP :
10,4 meter
DYKTID :
34 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
20 meter
VISAD :
226 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 19:21
EAN25: 2x12
Vikt: 3 kg + Lampa
Medel: 7,8 m

Båten var förtöjd vid Gobal Islands och det var dags för nattdyk. Att vi var förtöjda vid en ö var en väl dold hemlighet på grund av mörkret. Återigen ville Jocke fota men det här dyket dök vi lite friare. Enligt rykten skulle det ligga ett ”vrak” på botten, vi sjönk ner sakta, sakta eftersom mina bihålor tyckte att nu var det jobbigt.

Det visade sig att detta skulle bli ett fantastiskt nattdyk med ett par muränor, mänger av småfiskar och stora stim av silverfiskar som det gick att sortera om med hjälp av dyklampan. Det roligaste var att fösa in stimmet mot mitten från flera sidor då kaos uppstod.

När vi simmat runt på vraket i runt 10 minuter tog jag upp manometern för att kolla trycket i flaskorna. Den visade 0 bar trots att jag var helt säker på att jag öppnat alla kranar på båten i samband med att jag analyserade. Jag bad om att få låna Johans långslang medan jag redde ut problemet ifall det osannolika hade skett av jag faktiskt hade slut på luft. En flow flow check visade att min vänstra kran var stängd och vi kunde dyka vidare i lugn och ro.

Efter ca en halvtimme var vi tillbaka under båten och gjorde en lugn uppstigning med stopp på 5, 4, 3, 2 och 1 meter.

Efter dyket var jag trött och valde att gå och lägga mig. Under middagen kände jag mig svag och valde att gå och lägga mig på soffan samtidigt som ett par bordskamrater påpekade att jag var ovanligt blek. Efter att ha försökt mörka mitt svaga och snurriga tillstånd på soffan upptäckte Mattias, Johan och Hansi vad som var på gång och anslöt vid min sida. Här är det exakta händelseförloppet lite luddigt men jag vet att jag blev itvingad cola, ett par glas juice och en vattenflaska med resorb och någonstans här blev jag även satt på syrgas eftersom jag dykt en del senaste dagarna. Efter ett tag blev situationen bättre men då jag fortfarande mådde dåligt rekommenderas mera syrgas. Då syrgasen inte gjorde någon skillnad bestämde jag mig för att gå och lägga mig. Jag vaknade upp dagen efter och kände mig betydligt bättre men valde att ta en dykfri dag.