Namn: Lösen:

Dyk nr: 155, Rosalie Möller


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-11-21
MAXDJUP :
34,1 meter
DYKTID :
31 minuter
VATTENTEMP :
23 grader
SIKT :
20 meter
VISAD :
240 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 06:51
EAN27: 2x12
Vikt: 3 kg + Lampa
Medel: 20,8 m

Jag blev snuvad på förra dyket på Rosalie så det var med glädje jag mottog det "trevliga" beskedet att vi skulla väckas okristligt tidigt för en guppig färd mot beryktade vraket.

Eftersom vraket låg för djupt för vår stora uppvisning i vrakpenetration fick vi nöjesdyka istället. Johan 1:a, jag 2:a och Jocke 3:a. Dykplanen var att inte penetrera. Vi fick på oss prylarna och hoppade i vattnet. Vi skulle simma längs med aktern två båtar bort för att hitta nedstigningslinan. Som vanligt var jag förvirrat och ville att Jocke skulle simma före mig.

Vi sjönk ner längs med linan och kom tull slut fram till vraket. Jag blev lite besviken, vraket var helt ok men inte så fantastikt som beskrivningarna utlovade. Vi simmade ett varv, tog oss igenom vad som borde vara kaptenshytten och simmade tillbaka mot uppstigningslinan. Jag pekar att det är dags att avsluta (datorn närmade sig deko) men Johan simmade glatt förbi linan. Efter lite viftande simmade Johan resolut bort från linan och efter ett tag hittade vi en annan uppstigningslina som alla ville använda.

Vi säkerhetsstoppet var det riktigt trångt med dykare som ville trängas runt linan.