Namn: Lösen:

Dyk nr: 135, Svartfotsvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
Jocke Lax  
DATUM :
2007-12-22
MAXDJUP :
17 meter
DYKTID :
32 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
436 ggr

Tyvärr frös dagens primärplan inne, bokstavligen. Den tvåmetersklinga till motorsåg jag alltid släpar med mig i den bakre D-ringen ansåg vi vara för klen till att penetrera istäcket på den sura sjö vi tänkt kika närmare på. Nåväl, vi får undersöka Jockes barndomstrakter närmare vid senare, varmare, tillfälle.
Backupplanen var ett säkert kort, gamle svarten. Nåväl, off we go, ett dyk är ett dyk. Och ett dyk är alltid bättre än dag med panisk jakt på julklappar. (Det enda jag köpt i julklappsväg hittills är mask och snorkel till min systerson, resten får väl choklad och pocketböcker från statoil, det tycker jag verkar bra. Och nej, familjen läser inga loggar på nätet)
J med nya fenor för dagen, han var nöjd och det gagnade även mig, nu slipper jag se och knåpa med maresspännen på fenor, iaf. fram tills nästa kurs. Även jag hade hemslöjdat lite "handledsvärmare" av en modell jag använt tidigare under torrhandskar utan ringsystem. (Läs sönderklippta strumpor) Tanken var att det skulle bli "jättelätt" att ta av sig ärmarna då latexen inte skulle suga fast i huden vid avtagandet. Idag funkade det dock mindre bra. Ett litet läckage blev rätt jobbigt efter ett tag, nu läckte det ju dessutom in under latexmanchetten så även ärmen blev aningen blöt. Jocke gled omkring med conehead-look och läckande mask och jag frös som attan. Sammanfattningsvis alltså en riktigt bra dykdag.
Själva dyket då? Kalasbra sikt, en hel drös hornsimpor hade julledigt och lögade sig på botten. Abborrarna verkade ha julfest på vraket. Ett ljuster skulle ha inbringat en större julmiddag i ett nafs. Vraket var som det brukar, en del ölburkar verkar ha tillkommit på siståne. Månne båtmänniskorna ha tagit sig en öl eller fem vid vinteröversynen av båten? Snabbt upp ur vattnet och lite zombiebeteende från både min och Jockes sida. Av någon anledning var kaffetermosen i ryggan inte helt stängd och innehållet besudlade både min loggbok, jockes bil och annat. Tänkte trösta mig med en kopp kaffe, men det var ju tyvärr redan slut. Inte köpte jag något kaffe på macken heller för jag hade ju en hel termos. Det blev plopp och torr macka istället. Förlåt spillet Jocke! Skall försöka vara mindre snorig till nästa dyk också.