Namn: Lösen:

Dyk nr: 192, Alviksvraket (Tore)


DYKARE :
PARKAMRAT :
Robin Elvin  
DATUM :
2008-01-11
MAXDJUP :
11 meter
DYKTID :
30 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
1,5 meter
VISAD :
602 ggr

Nattdyk (nåja kvällsdyk i mörker) med Robin och Johan. Meningen var att Ilja skulle komma också men han dök inte upp vid "samlingen" på Grodan.

Passade på att köpa en kortare inflatorslang för att korta den lite så den inte slänger omkring så mycket.

Vi tänkte att det skulle vara trevligt att köra ett kort "nattdyk" så här innan helgen kommer igång. Alviksvraket fungerar ju alltid bra då, eftersom det finns gatubelysning när man ska få med och på sig alla grejer och sedan hitta allt när man ska åka hem igen.

Meningen var ju också att jag skulle trycktesta UW-huset efter att ha bytt en kontroll (ratt) till den - och det gör man ju helst utan kamera...

Det började fint! Johan var i först och Robin därpå. Jag ber Robin komma litet närmare så att jag kan räcka honom UW-huset (hoppar ogärna i med det). Han gör det och jag ska gå ner på knä så att jag kan räcka honom huset - tjohoo!!! Då tappar jag balansen och hamnar på något konstigt sätt på rygg på bryggan, halvt orörlig. Garvar gott och får kämpa på ordentligt för att komma runt igen (man är ju lite gammal och osmidig..). Nåja, alla kroppsdeler och UW-huset klarade sig utan skador - men jag orkade inte resa mig igen så jag "skuttade i" från sittande position.

Ner och följa linan till vraket. UW-huset verkade hålla torrt så jag gjorde fast det i linan på vägen ut så att jag skulle slippa släpa omkring på det till ingen nytta. Dagtid skulle jag nog inte "övergivit" mitt kära UW-hus på det sättet, men nu kändes det ganska riskfritt (Vem fasen skulle kunna norpa det? Eller ens se det?).

Ett par vanliga vändor på och runt vraket. Gott om små abborrar och mörtar på och utefter vraksidorna - men inga bamsingar den här gången heller! Utom mot slutet vid botten (vid fören) då ett par riktigt maffiga abborar hedrade oss med sin närvaro - trevligt!

Om nu UW-huset höll tätt så gjorde inte högerhandsken det (igen) så det blev ganska kallt om handen. Så jag tecknade återfärd till Robin och vi vände hemåt igen. Kopplade loss UW-huset på vägen tillbaka och inspekterade det litet noggrannare. Snustorrt inuti (nästan en besvikelse faktiskt då det hade varit kul att se den nyinköpta "leakdetectorn" larma så att man vet att det fungerar - att man aldrig kan få allt!!!).

Lugn och fin uppstigning alldeles vid stranden och upp! Lite snack och sedan bilen hem.

EAN30
Gen.djup: 6,4 m
Temp: +2C
Sikt: ca 1-2 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: - kg
140 BAR -> 110 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 14,6 l