Namn: Lösen:

Dyk nr: 11, Ingrid Horn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Robert Sigmund  
DATUM :
2008-01-13
MAXDJUP :
38,3 meter
DYKTID :
35 minuter
SIKT :
4 meter
VISAD :
607 ggr

Dyk nr 2 för dagen. Efter ett rejält ytintervall var det dags att ta sig vatten över huvudet igen. Körde samma taktik som dyket innan, dvs simmade bort till överbyggnaden längs SB reling, och åter motsatt reling.

På något sett måste vi ha tappat orienteringen en smula. "Plötsligt" hade vi lämnat överbyggnaden, och befann oss vid stormasten nästan framme vid fören. Där var det också markant djupare. Så här långt bort har jag tidigare aldrig varit på Ingrid Horn. Såg dock den beryktade lerväggen på SB sida, som jag hörde ett annat dykpar prata om på ytintervallet. Förstod då att vi kommit längre än planerat.

Noterade även en ansamling av ölburkar i ett av de främre lastrummen. Tittade på Robban och signalerade att det var dags att återvända. Jag var till 95 % säker åt vilket håll vi skulle, men frågade Robban för säkerhets skull, och fick en axelryckning till svar. Hmm.... Pulsen hann stiga en smula, innan vi återigen hittade relingen och framkanten av överbyggnaden. Minns att jag dock tänkte något i stil med "kompass kanske man skulle införskaffa".

Efter en hyfsat snabb returresa kände jag att kylan började ta ut sin rätt. Robban tecknade också att han frös. Vid säkerhetsstoppet fick Robban förmånen att låna min octopussy en kort stund, eftersom han inte ville lämna tillbaka låneflaskan med luft han ändå betalat för :-)

Solen sken och allt var återigen frid och fröjd!