Namn: Lösen:

Dyk nr: 194, Duvholmsvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
Viktor Hedlund  
DATUM :
2008-01-20
MAXDJUP :
20 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
431 ggr

Andra dyket för dagen efter en skön paus i solskenet.

Då jag nästan räknat med handskläckage hade jag med mig ett par andra innerhandskar, men tunnare, så jag bytte innan det var dags igen. Lite nödig också men inte så farligt så jag struntade i att "åtgärda det" (korkat skulle det visa sig).

Den här gången gick vi igenom noggrannare hur vi skulle göra om det blev nedstigningsstrul igen och en mer detaljerad dykplan växte fram. Då det var mitt första dyk på vraket och med strulet vid förra dyket, ville Viktor och Johan ha mig mellan dem (hehe!). Viktor först, jag tvåa och Johan trea.

Vi gick ner med linan och kom fram till vraket i väldigt samlad tropp! Huja! Mycket kontakt och OK och så och sedan tog Viktor täten i den usla sikten. Han drog linan och vi simmade en sväng föröver på styrbordssidan och sedan tillbaka.

Jag började ganska snart att frysa rejält. Det läckte in igen vid högerhandsken och jag var ju nödig! Varför är jag så korkad att jag inte åtgärdar det innan när jag VET att jag fryser värre om jag är nödig? Och varför är det så???

Johan tog en sväng i lastutrymmet med lina medan vi andra två stannade kvar vid ingången och sedan var det tydligen fler som frös så vi bestämde oss för att vi var klara för dagen.

Långsam och fin uppstigning, men satan vad kallt det var - frös rejält - framför allt i högerhanden. Måste fixa det här nu innan jag dyker nästa gång! Väl uppe i båten fick jag varm choklad och vispgrädde av Niklas och efter att ha slitit av de blöta handskarna och tagit på torrt tinade jag upp igen.

En kort tur "hem" till marinan och sedan lastning och hemfärd! Nu ska det mekas högerhandske!

EAN30
Gen.djup: 15 m
Temp: +3C
Sikt: ca 1-2 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: - kg
160 BAR -> 100 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 15,1 l

Parkamraters loggar:
Viktor Edlund - Harburg
Viktor Edlund - Duvholmsvraket