Namn: Lösen:

Dyk nr: 114, Fredhäll, Falken


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-01-22
MAXDJUP :
12,2 meter
DYKTID :
42 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
0-2 meter
VISAD :
490 ggr

Mötte upp Niklas vid 20 tiden på Fredhäll, klar och fin kväll med fullmåne.

På med prylarna och ner till bryggan, pustade ut lite Co2 på bänken och krånglade på oss ishuvorna. En snabb dykplan som gick ut på att simma in vid den förliga trappan och ta oss akterut via aktersalongen.

Plumsade i och simmade bort till kabelskylten, gick ner efter lite bubbelkoll m.m. Hittade på kablarna (trodde vi), efter en bit känner vi båda två att det är fel kablar.

Simmade västerut en bit och hittade de rätta kablarna. Sikten var ganska kass och efter en stunds simmande kom vi in i ett språngskikt och sikten recucerades till typ noll. Vi låg med hidarna 1 decimeter från kablarna och hade kroppskontakt men det räckte knappt för att ha referens.
Jag tänkte att blir det inte bättre snart så vänder vi. Simmade på en bit och då skingrades dimman och vi var tillbaks till den fina 1-2 m mälarsikten :)


Nytt mod infann sig och vi tog oss ut till linan och vraket (passerade en kollossal abborre minst 1m lång), simmade fram längs styrbord sida över det raserade bygget bredvid. Upp på fördäck och kikade ner för trappan, lite smådimmigt därinne men inte helt kass så vi simmade in med Niklas i täten. Blev ett varv runt maskintrappan och tillbaks upp på fördäck.

Simmade akterut längs babord sida och när vi kom till aktersalongen så tog vi oss in genom ett fönster. Simmade längs ytterväggen akterut och tittade på den fina vinflaskpanelen på väggen. Ut genom dörren till det lilla akterdäcket och linan.

Dags att vända hemåt. Lugn simmtur tillbaks genom "Dimman".

Mycket trevligt dyk och bra träning att hålla huvudet kallt med 0-sikt förhållande.

Oj vilken skillnad det är att dyka i 2-gradigt vatten med ishuva, en välsignad produkt... :)