Namn: Lösen:

Dyk nr: 121, Värdshusvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
Andreas Kreibom  
DATUM :
2008-01-29
MAXDJUP :
15,2 meter
DYKTID :
30 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
1,5 meter
VISAD :
415 ggr

Efterjobbet dyk med AK. Skulle även kolla att dräkten var tät efter limning. Fick för enkelhetens skull bli Värdshusvraket. Var länge sen jag var där också, så det skulle bli spännande.
Skruvade ihop mina prylar medans jag väntade på AK. Hörde hans skrikande volvobromsar när han var på ingång. Snackade igenom dyket... Frågade varandra om vi skulle skita i det, typ 10 gånger under tiden vi förberedde oss. Blåste ju rätt mycket, var mörkt, var kallt, båda var hungriga, passerade flera stora fartyg under tiden, men inget kunde stoppa oss när vi väl hade bestämt oss.
Gick i, kallt som satan. Sikten var kass, men lika bra att köra på när vi redan var i. Simmade i motvind bort till bryggan och gick ner. Väldigt strömt på vägen ut, och sikten fortsatt kass. Tog ett varv runt, kollade in i lite håligheter men ingen penetration. Redan efter 10 minuter kände jag av kylan, fingrarna började domna bort. Sket i det och körde vidare, brukar ju bli bättre efter ett tag. Men inte idag. Efter ca 25 minuter bestämde vi oss för att vända tillbaka. När vi kom upp gjorde det så ont i mina fingrar så jag ville skrika, var inte roligt alls, men fysisk smärta brukar gå över vilket det senare gjorde.

Roligt dyk om man bortser från kylan. Var länge sen jag var på värdshuset, och länge sen jag dök. Kändes bra. Drog en flottig pizza hos Gaby på vägen hem.