Namn: Lösen:

Dyk nr: 232, M/S "Trassel", Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-02-02
MAXDJUP :
9,8 meter
DYKTID :
44 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
759 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Tjosan i kylan.

Efter en sedvanlig vinteråtgärd (benbrott, bråckoperation och nu ögon) så var jag då klar för plask. Ihärdigt konfigurationsutvärdering har lett till att jag ville testa ett större underställ (enklare och billigare än att kila iväg och köpa en större torrdräkt) plus att jag ville testa min nya kamera som nu äntligen begåvats med hemvist (= UV-hus).

Bill är inte bara otroligt snygg utan även en hyvens prick som lånar ut ett väl tilltaget underställ (Weezle Extreme + XL - jo, där har man och växa i....). Full fart mot Rindö på lördagsmorgonen. Efter lite kostig färdväg så var vi då där vid hamnen och Trassels viloplats (tack Flemström för tipset). Å nu händer det. Jag får minus på mitt hån-konto mot både Barthen och Matti i ett nafs...... Torrdräkten ligger hemma i hallen.

Jovisst kan jag skylla på ett kronvrak till fru som ska berätta alla hemskheter som gårdagens tjejmiddag innehöll men hur i h-e kan jag vara så klantig... Å inte kan man jämna ut det med att jag har två underställ med mig heller.... suck

Full fart t o r (blev 4 gånger fler besök på färjan än på vrak denna dag) och så dags. Ishuva, lampa, kamera, spool o korv - mycket pyssel och bråte. Vädret lyckades visa sol, kuling, regn och snö under de 15 min det tog att få ihop allt. Det är dock en perfekt dykplats och efter att man gått ner så tar det typ 10 m till Trassel. Matti signalerar läckande vantar direkt (så jäla bra med ringsystem som man kan ta på själv....) men vi kämpar på. Rundar runt vraket och kollar hit och dit. Mycket trevligt. Matti vill tillbaka men som vanligt har jag en mycket diffus uppfattning om kompassriktning. Efter 23 min vill han gå upp. Han kör en ytkoll men jag väljer att vara kvar. Skjuter korv för att visa att jag lever och frodas. Drar lite hit och dit och sen tillbaka till Trassel och hemåt.

Surfar runt bryggan och bärgar en plaststol med fulkorven och rullen. Sen lufsar jag glatt vidare eftersom jag är gosig och mysig i understället. Når kranar lätt och känner mig varm i allt utom tår och ett finger (läckage, hål i handske, hål nr 9 i vänster NB för att vara precis).

Poff så hittar jag Palmevapnet bland stenarna. Oj vad förvånad jag blev. Fotar lite och så bärgar jag med vördnad. Visar sig sen vara en luftpistol men ändå. Cooolt.

Matti hade gojsat ihop en löksoppa som såg ut som dom där pizzorna som man brukar få se efter en alltför blöt natt i goda vänners lag..... men ruskigt god. Tack!

Superdupernice dyk och hualigen vad trevligt med Weezle ;-)
Rindö - we´ll be back!!

3 kg + 2 x 1 kg fotvikt
Poseidon 2 x 6 x 300
258 -> 150
SAC 17,9