Namn: Lösen:

Dyk nr: 122, Skärholmsbryggan, Nore


DYKARE :
PARKAMRAT :
Christian Svärd & Anders Thulin  
DATUM :
2008-02-03
MAXDJUP :
23,3 meter
DYKTID :
33 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
954 ggr

Utfärden med Blackan till Eldaren blev inställd pga av kasst väder. Först var det snack om att några skulle till Harm men det tänkte jag stå över. På lördagkvällen ringde Christian och frågade om jag vill hänga med Tessi II istället och dyka på ett vrak nära Skärholmen. Vi fick ju sovmorgon och det var inte allt för långt att åka så jag bestämde mig för att haka på.

Jag fick äran att dyka med Tulle och CS, vi gick i som sistapar. När jag höll på att dra på mig prylarna och släppte på gasen så pös det från min inflator. Efter lite felsökning visade det sig att det bara var "nippeln" som var lite lös, eftersom jag hade paketet på mig så fick jag hjälp av snälla människor ombord att dra åt den. Sen var det frid och fröjd. Vi gick ner, Tulle skulle filma och CS hade ju varit där tidigare så jag hamnade i mitten. Bojningen var bra, vi kom ner, simmade föröver. Sikten var ganska dålig och det var ganska kyligt. Hade tagit dubbla handskar och sockor idag efter tisdagens kalla dyk. Vände vid fören och gick akterut, vid rodret gick vi ner lite för att se om det fanns en propeller, men den var antagligen nere i dyn någonstans. Sen var det bygget som gällde, kollade in spade och sopkvastar. Ratten var fin, lanternorna såg jag också, men var inte helt säker på att det var de jag såg när jag var där nere så jag var tvungen att kolla med Tulle när vi kom upp på båten igen att det verkligen var de jag såg. Kände på en dörr som antagligen gick ner till maskin, men utan handtag och med typ 30cm dy i nederkant så gick den inte att öppna. Efter bygget tog vi en sväng till till fören och sen tummade vi dyket.

Det hade snackats om två dyk idag men jag bestämde mig för att bara köra ett och det visade sig att det inte var någon annan heller som skulle göra två. Käkade en korv som Niklas bjöd på vid bryggan innan jag stack hem.

Lite kallt idag med, och sikten hade ju kunnat vara bättre, men det var ganska kul ändå.