Namn: Lösen:

Dyk nr: 78, Värdshusvraket ...revanch :o)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-02-09
MAXDJUP :
16,2 meter
DYKTID :
25 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
1,5 meter
VISAD :
626 ggr

efter lite lunch efter dyket på harm så bestämde vi oss för att dyka på värdshusvraket, det sa ju inte jag nej till direkt. vill ju ha revanch från förra gången när vi skulle dit o dyka o vi inte kom dit pga strul o grinig...

Känns rätt skönt att hoppa in i bilen, kände mig lite frusen efter maten. Man va ju ändå rätt kall efter 49min i 2-gradigt vatten. Det stack i både läppar o fötter efter dyket.

Väl framme vid Värdshusbacken känner jag mig ändå väldigt peppad, nu sjutton ska jag dyka på vraket!!! Om jag så ska dyka i noll sikt...det var ju ett av mina mål iår, att dyka i dålig sikt för att lära mig hantera det. Vi tar det lugnt när vi mekar ihop prylarna o jag är faktiskt i vattnet före Jocke för en gångs skull.

Väl i vattnet känner jag att det är riktigt strömt...konstigt. Vi får simma tbax mot bryggan hela tiden innan vi t. slut går ner under ytan. T.o.m. då får jag simma tbax mot bryggan för att leta upp linan.

Jag tänder lampan med en gång, känns bra på nåt sätt. Då vår andra lampa inte ville lysa så fick Jocke köra med en backup-lampa, bara för att det ska vara lättare att hålla reda på varandra. Det känns bra, tryckutjämningen går lika bra som förra dyket. När vi kommer förbi stora stenen (som linan är lindad runt) börjar det bli riktigt mörkt o det är dålig sikt, eg kändes det väl sådär, men jag hade verkligen gett mig den på att slutföra detta dyk o jag kände mig lugn o trygg o tänkte "jaa det är väl såhär dålig sikt jämt här, bara o köpa läget". Vi fortsätter o det är möörkt o dålig sikt, massa flaskor o skräp på botten.

T. slut ser man att linan lutar starkt uppåt o jag förstår att vi är framme, men jag ser inte vraket först. När vi är riktigt nära ser jag träbåten som står där på botten, anar röd o vit målarfärg på båten. Vi gör även detta dyk motsols. Inte så mycket att se men jag är lycklig ändå. Sikten är något bättre precis här runt vraket. Jag hjälper Jocke att lysa på sånt jag ser att han vill lysa på o jag bara trivs även detta dyk. När vi kommit runt fören o en bit till tecknar Jocke att han vill vända tillbaka för att han fryser. Jaja, det är bara att följa efter...vraket står kvar här o jag är fullt nöjd bara med att ha nått fram t. vraket :o)

Vi dyker tbax o det går bra att dyka, vänder t.o.m. ner lampan några ggr för att se hur mörkt det skulle vara utan lampan o det är riktigt ok ändå. Säkstoppet är däremot rätt fladdrigt, det är så strömt så vi båda får hålla i oss i varsin sten på botten, det är man inte van vid i Sverige.

Vi packar ihop allt o far hemåt, dricker upp sista chokladen o äter det sista av den andra bananen jag tagit med :o) Ååå va kul det är att dyka o vrak gillar jag att dyka på, det gäller bara att vara lite påläst om vraket innan så man förstår hur o när hon sjönk o.s.v.

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Stora Essingen, Värdshusvraket
Joakim Bergman - Lillsved, M/S Harm