Namn: Lösen:

Dyk nr: 207, Lindalssundet... typ


DYKARE :
PARKAMRAT :
-  
DATUM :
2008-02-24
MAXDJUP :
13,8 meter
DYKTID :
31 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
642 ggr

Dagen innan, dvs lördag, hade ägnats åt dykning på Harburg och Mecum, samt hårt festande på kvällen. Exakt kl 09:27 på söndag morgon, när jag som bäst ligger och sover bort bakfyllan, ringer Niklas på min mobil och tycker att det skulle passa perfekt att åka ut skitlångt med båten och göra lite solodyk. Jag var inte alls sugen på det, utan kände mest för att lägga på o försöka sova bort resten av dagen. Niklas insisterade dock, och på nåt sätt lyckades han övertala mig. Jag masade mig upp i ultrarapid, åt lite frukost i samma tempo, o började ta mig hemåt med hjälp av SL.

Jag gjorde mitt bästa för att förhala det oundvikliga, dvs dykningen, men det ville sig inte bättre än att jag svängde in vid Gåshaga kring kl 13 där Niklas stod och vinkade glatt. Hade jag inte haft dödsmetall på högsta volym på stereon hade jag nog även hört hans ondskefulla skratt. Jag slängde in alla dykprylar inklusive mitt nya dubbelpaket i båten och så körde vi iväg. Planen var att försöka hitta och bärga ett ankare med lång kätting som Niklas hade en "bombsäker" position på.

Vi bojade platsen och jag hoppade i för att göra ett första cirkelsök. Vi hade sagt 30 min maxtid, och det är väl ungefär så mycket man klarar av. Inte så mycket p.g.a. ansträngningen som av tristessen. Dybotten, dybotten, simpa, dybotten, liten pinne, dybotten, osv...
Inget ankare i sikte tyvärr. Det var faktiskt trevligare att sitta på båten och titta på bubblorna från Niklas, när han gjorde sitt cirkelsök. Han hade flyttat bojen ca 20 m utåt, men det mest spännande han hittade var en träkloss.

Efter dykningen tog vi fram grillen och lade på två lammkorvar jag hade tagit med. Niklas hade av nån anledning inte tagit med något grillbart, så han fick en korv av mig. Ja, jag erkänner att det var enbart för att få en hållhake på honom.

2x12: 85 -> 40 => 16,4 l/min (avg. 11,2)