Namn: Lösen:

Dyk nr: 479, MS Trassel


DYKARE :
PARKAMRAT :
Slink 1,2 und 3  
DATUM :
2008-02-23
MAXDJUP :
10 meter
DYKTID :
50 minuter
VISAD :
674 ggr

Slinkorna packade in sig i Jugendvagnarna och körde Eco-diving delyx! Fullt ställ ut till Rindö med mellanlandning på Vaxholm för inköp av diverse föda och innervantar. Efter lite intuitiv bilkörning var vi framme vid småbåtshamnen där det visade sig att fler hade den goda smaken att hemsöka Trassel. Herr Svärd, fröken Gulin och ytterligare en kvinnlig förmåga var redan fullt påklädda och redo att äntra vattnet medelst svandyk. Innan dess frågades de dock ut efter den exakta vrakplatsen och vi fick en kompasskurs på 230 grader som tydligen skulle vara flott.

Hur flott den egentligen var fick vi aldrig veta då ingen av oss hade brytt sig om att ta på sig kompassen. Vidare verkade den måttligt flott eftersom herrskapet sågs i ytläge mitt ute i inloppet vilket antydde att vrakets position med största sannolikhet INTE låg där. Dock var det fint av Christian snällt delade med sig av kompasskursen, om än en felaktig sådan :)
Istället hoppade vi lite senare i på måfå och bestämde oss för att följa Selbings anvisnigar istället. För säkerthets skull sattes Storschnyggen på att dra lina. Efter att ha väntat i fem minuter insåg vi att karln redan dragit iväg på jakt efter skutan så vi följde snällt hans vita nylontråd. tog inte många fentag innan skrovet uppenbarade sig framför oss. Detta efter att vi gjort 3-4 90 graders svängar. Vraket låg visst närmare än vi trodde. Då vi hamnat mitt över lastrummet började vi den sedvanliga hålighetsorgien med att hemsöka detta utrymme. Den sedvanliga 'alla ska med parollen' följdes till punkt och pricka och systematiskt betades samtliga hålrum av över hela skrovet. När detta var klart rotade vi lite framför skutan där jag fick akut grottlängtan och kilade mig fast mellan några stenbumlingar.
När känslobortfallet i tassarna var totalt var det redo för uppstigning. Väl uppe konstaterades snabbt att min dyknäsa fortfarande verkar böjd då den envisades med att spruta röd substans ur sig. Till skillnad från sist vid Falken var det i alla fall efter dyket denna gången. Övriga klädde om meda jag ägnade mig åt att läcka 45 l blod ur snoken. Sen var det lunch.