Namn: Lösen:

Dyk nr: 130, M/S Trassel, Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-02-26
MAXDJUP :
8,7 meter
DYKTID :
51 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
882 ggr

Jag smsade orden "gräsänkling" och "dyka" och inom en kvart plingade det till i luren från Moilanen. En halvtimme senare hade vi snackats vid och ett par timmar senare väntade jag på Rindöfärjan, på väg mot nya vrakäventyr. Moi och Krillo kom från andra hållet och tajmade precis båten från Vaxhom medans jag fick vänta en kvart på Vämdösidan, så givetvis var de först på plats trots att jag nästan var på hemmaplan.
Att dyka handlar ju om att bli blöt, men att bli dyngsur av hällregn redan på land är fan inte kul, men så bidde det i alla fall. Till slut satt grejerna på trots allt och vi plumsade i från bryggan. Hon är ju inte särskilt svår att hitta skutan, töm inflatorn bara så ligger hon ju där.
Vi explorade runt lite, kikade in lite här och var, spanade in rodret och gled omkring. Ganska snart började jag känna mig blöt och höger fot blev allt kallare. Men, lapplänning som jag är bet jag ihop och dök vidare. Moi drog lina ner i lastrummen där vi drog ner och vände. Men, till slut gick det inte... Efter dryga 40 minuter var det för jävla kallt om tårna som nu plaskade i stöveln så jag tummade dyket.

Vi släpade oss så sakterliga upp och bröt ytan efter ca. 50 minuter. Det tog emot lite grann, då jag vet att Krillo bara loggar dyk över timmen, men vafan...
Väl uppe kom jag i alla fall ur dräkten och konstaterade att mitt ben var hyfsat torrt men foten blöt. Hmm....?? Det blir till att undersöka närmre.
Glatt bytte vi om i regnet och sen fick jag raskt kasta mig iväg för att tajma in färjan hem. Ikväll bestämmer jag över fjärrkontrollen och ser fridykningsprogram på National Geographic HD, sweeeeet!