Namn: Lösen:

Dyk nr: 482, Alf-viiiiik


DYKARE :
PARKAMRAT :
Deutsche schlink  
DATUM :
2008-02-28
MAXDJUP :
10 meter
DYKTID :
30 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
544 ggr

Slinkan och jag kommunicerade via ettor och nollor under eftermiddagen och slutligen fattades det demokratiskt kloka beslutet att vi skulle bada. Min skulle på make-up grej, slinkans visste han inte var hon skulle så slutsatsen var att vi nog inte skulle bli saknade så lite bubbelbildning i blodomloppet hade väl inte varit så fel.

Innan detta kunde gå av stapel var man dock tvungen att lura utsugarstaten på trängselskatt så jag tillämpade Lidingöregeln och åkte hem till lyan och trackade min inneboende lite. 19:00 sharp satt jag i bilen igen på väg mot Öfvre. Slinkan avhämtades och sedan bar det av mot underbara Alffviiiik där parkeringen gapade tomt i väntan på dykomobilen.
På med stasset och sen plums i, dvs. efter att ha haft en bättre brottningsmatch med min huvudkådis, a.k.a. ishuvan. Under ytan var sikten angenämt urusel. Vi paddlade på och såg snart det lutande vraket i Pisa. Gamla Tore verkade vara mer packad än någonsin med en rejält tilltagen slagsida.
Ett varv runt, ett varv över, ett varv igenom och sen till gästboken för lite aftonlektyr. Där kunde vi bland andra läsa visdomsord som:
"Daniel Sjödin - nytt paket och butt weight!"
Ohyggligt vad den här gästboken har blivit fylld av kloka ord från lika kloka dykare.
Även om jag frös verkade slinkan frysa ännu mer ty han hade dragit tillbaka sin hand ur sin Nordic Blöt som en liten snigelslinka i sitt hus. Detta fick mig att utbrista i ett apgarv som kostade cirkus 10 bar och höll på frysa min primärregg.
Efter jag hämtat mig från skrattattacken gjorde jag det internationellt erkända tecknet för "F this, nu drar vi och käkar!"
Sagt och gjort!
10 minuter senare stormade vi in på Dånken och beställde två köttsemlor var med 2x ko och 1x gris på. Ruskigt smarrigt faktiskt!

Sen var det en vild hemfärd med rödljuskörningar, och dykljug.

Väl hemma konstaterade jag att någon redan låg i sängen så jag smög försiktigt in under lakanet, stängde ögonen och drömde om varma kristallklara vatten, paraplydrinkar och vettiga dykpolare.

Vaknade med ett ryck ur denna hiskeliga mardröm och konstaterade att det lyckligtvis var just bara en mardröm. Allt var precis som vanligt, klockan var fortfarande dags att åka till jobbet, jag var fortfarande trött som sig bör den tiden på dygnet, min äckelunge till flickvän skulle fortfarande få minst en timmes sovmorgong till, mina dykpolare är fortfarande störda och den närmsta tidens dykning skulle fortfarande utgöras av frysorgier i grumligt sumpvatten krönta med Dånkens dubbla köttsemla. Ett fulländat liv helt enkelt! =)