Namn: Lösen:

Dyk nr: 132, Harm, Lillsved, Stockholm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2008-03-08
MAXDJUP :
18,2 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
1084 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Kors i taket, Zell styrde ihop ett lördagsdyk. 10 skulle vi ses på Otäck, så jag var där tjugo i bara för att sno bästa parkeringen. Strax dök Svärdarna och Enfjord upp och vi kunde invänta Åhnberg som skulle förse oss med gas.
Resterande delar av mitt sällskap behagade dock aldrig dyka upp. Jävla sjusovare... Snart kom i alla fall Tomuch Nilsson, Zells kompis Aron och till slut, sådär en tjugo över tio, då kom Zell och Rinaldo.
Mitt budskap till gruppen var tydligt; jag dyker vart fan som helst men bara inte Harm.
Så, när gasen var fylld, kaffeautomaten tömd och Åhnberg närmade sig en infarkt hoppade vi i bilarna och körde mot.... HARM.
Jag misstänker dock att det inte var Harm itself som lockade, utan de damer herrarna Nilsson och Rinaldo visste skulle vara där.

När jag svängde in på parkeringen i Lillsved var den redan knökad. Svärd x 2, Enfjord, Petter, Gulin och några andra okända ansikten hade redan börjat göra sig hemmastadda. Nilsson sladdade snart in och efter en knapp halvtimme kom så den nyutexaminerade bilföraren Säll med zellskap.

Nilsson - Rinaldo skulle skotra så jag, Aron och Zell teamade ihop oss.
Vi fick på oss 150 kilo/75000kr dykutrustning och lallade mot stranden. Där stod skotersällskapet och meckade. Tydligen hade de läckage eller nåt. Det är ju en fördel att ha vattentäta grejer när man pysslar med dykning.

Efter det sedvanliga astråkiga ytsimmet nådde vi udden och linan. Schwooop så simmade vi ut... Harm hade ytljus vilket man ju inte är helt bortskämd med. Och, det var väl lite tur det för Zells 13.000 kronors lampa ville ju nämligen inte vara med. När vi gled in över däck mötte vi Svärd, Enfjord och Petter (tror jag) som var på väg hemåt igen. Vi lallade in mot bygget, bökade runt lite och simmade igenom. Vi svängde mot fören, följde relingen och mös mest på.
Då kom Nilsson/Rinaldo och kaxade med sina gavins... Jag letade snabbt efter en pinne att skjuta in i proppen på dem men gick bet, så vi simmade vidare.
Efter fören drog vi ner i lastrummen, upp igen, in på muggen, bort mot kollisionshålet, genom, lastrummen igen och sen mot aktern.
Sikten på Harm var okej, det var lika kallt som vanligt och simporna låg lika stilla som förra gången.
Så, vi vände hemåt igen och följde linan samma väg tillbaks. Här kanske man skulle fixa typ en "tipspromenad" eller nåt, så transportsimmet blir lite roligare??

Hursom, snart var vi åter vid udden och strax även vid stranden. På bryggan var det värsta After dive-myset med grillar å grejer. Som en syjunta typ, kan man säga.
Några drog fram gamla Donken-burgare, en annan hade dykbullar och en tredje hade rostad lök i skägget, så det var värsta balunsen.
Efter lite dryftande beslutades det att dagens andra dyk skulle ske på Trassel, på andra sidan oxdjupet. Men, en titt på klockan och jag bestämde mig för att skippa det. Jag måste ju ladda för melodifestivalen så jag hoppade av och styrde hemåt istället. Så, nu sitter man med en pava vin i knät och Fröken Häggkvist på tv... wooooohoooo!!