Namn: Lösen:

Dyk nr: 98, Galeasen/Lillsved


DYKARE :
PARKAMRAT :
Andreas Brodow  
DATUM :
2008-02-03
MAXDJUP :
12,8 meter
DYKTID :
38 minuter
SIKT :
5 meter
VISAD :
711 ggr

Nyligen egenhändigt friskförklarad från en dödföraktande förkylning hade jag och A kommit överens om att pröva lyckan på Harm. Vi möttes upp på Shell Värmdö, laddade upp med korv och bullar och begav oss efter lite prat om ditten och datten iväg. Det började snöa.

Väl framme parkerade vi och plockade ihop grejorna. A hade dagen till ära en ny kamera med vidvinkelobjektiv. Ett par damer med en stor hårig hund passerade fnittrande förbi där vi stod och sladdrade i våra gummidräkter, hunden luktade inte tårta.

Efter lite pustande och frustande fick vi på oss paketen och stapplade iväg mot kajen.
Utmattad och med tjutande pingislungor hade jag precis fått på torrisarna när A kom på att den nya fina kameran låg kvar på biltaket. A hade strategist redan hoppat i vilket innebar att jag fick hämta den, med mask och snorkel på smälte jag omedelbart in med övriga söndagsflanörer.

Kippandes och flåsandes kunde jag några minuter senare hoppa i och vi ytsimmade mot bryggan. Kom nästan genast på linan, sikten riktigt bra.
Tryckutjämningen gick segt, fortfarande lite tjock i näsan men med lite juckande på käkarna släppte det lite i taget. Halvvägs tog det dock stopp, pinsamt.
Snöt och snöt, tuggade och tuggade inget hjälpte. Tecknade åt A att jag måste gå upp lite. Vi svansade runt och försökte ett par gånger men icke. Gick tillbaka mot bryggan och svängde sen av mot Galeasen. Bara brädor kvar men rätt gott om kreatur, vi svansade runt ett par varv och A fick riktigt fina bilder även utan blixt.

Vi vände och gick tillbaka mot bryggan och utforskade lite skrot som låg utspritt i vår väg. Uppe på land hade det kommit lite snö och efter att ha fått av oss gummikläderna inmundigades det rikligt med kaffe, bullar och ballerinakex.

Parkamraters loggar:
Andreas Brodow - Galeasen, Lillsved